Aguoninis pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Aguoninis pyragas
Aguoninis pyragas
Aguoninis pyragas
Autorius apie receptą: Žinau, tikriausiai, žmonės, jei kepa aguoninį pyragą, tai jį kepa Kalėdiniu laikotarpiu. Na aš ne visi. Pyragą kepiau po trijų karalių šventės. Ir eglutės dar Žinau, tikriausiai, žmonės, jei kepa aguoninį pyragą, tai jį kepa Kalėdiniu laikotarpiu. Na aš ne visi. Pyragą kepiau po trijų karalių šventės. Ir eglutės dar nenupuošiau, noriu dar šiek tiek pasidžiaugti. O juolab kad už lango pasakiška žiema. Recepto šaltinis IG „Lengva virtuvė“. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
4 vienetai kiaušinių
200 gramų aguonų
100 gramų cukraus
100 gramų maltų džiūvėsėlių
2 šaukšteliai malto cinamono
Sulaistymui:
385 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aguonas užpilame karštu vandeniu ir paliekame brinkti bent 4 val. Sumalame.
2.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
3.
Trynius išsukame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Įmaišome aguonas, džiūvėsėlius, cinamoną.
4.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišome į tešlą. Tešlą supilame į kepimo formą.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 – 40 min.
6.
Iškepusį pyragą subadome mediniu iešmeliu ir sulaistome kondensuotu pienu. Laistome po truputį, kad pyragas sugertų skystį. Paliekame per naktį, kad skoniai susidraugautų.
Patarimai:
Kepimo forma 22 cm skersmens.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital