1.
Į dubenį suberti miltus, mieles, druską ir cukrų.
2.
Pieną šiek tiek pašildyti, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
3.
Suberti miltų mišinį į elektrinio kombaino indą, supilti šiltą pieną, šiltą vandenį ir gerai išmaišyti kablio formos antgaliu iki kol tešla taps elastinga ir vientisa. Jei neturite virtuvinio kombaino, galima maišyti rankomis. Kai tešla taps vientisa, įmaišyti aliejų.
4.
Iš paruoštos tešlos suformuoti apvalų rutulį, uždengti virtuviniu rankšluosčiu, padėti į šiltą vietą ir palikti iki kol tešla padvigubės.
5.
Kai tešla pakils, ją išmaišyti rankomis, vėl uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti dar pusvalandžiui.
6.
Fermentinį ir mocarelos sūrį sutarkuoti burokine tarka, fetos sūrį sutrupinti, žoleles susmulkinti, suberti į dubenį. Išmaišyti.
7.
Iš paruoštos tešlos padaryti 8 vienodo dydžio tešlos gabaliukus ir juos lengvai pakočioti suteikiant pailgą, laivelio formą. Tai galima daryti rankomis ir ištampyti į laivelio formą.
8.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, perkelti paruoštus tešlos laivelius ant skardos. Į kiekvieno centrą dėti paruoštos sūrio masės, paskleisti per visą ilgį paliekant po 1 cm kraštelių. Kraštelius užlenkti į vidų, taip padarant aukštesnius kraštelius. Galus sujungti ir gerai užspausti, kad įdaras nepasileistų kepdamas.
9.
Į dubenėlį įmušti kiaušinį, išplakti ir plakiniu aptepti visus paruoštus chačapurius.
10.
Kepti įkaitintoje iki 200 C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių.
11.
Tuomet per vidurį šaukštu suformuoti griovelius ir įmušti putpelių kiaušinius. Dėti atgal į orkaitę ir pakepti dar 5 minutes. Kiaušinis turi būti iki galo neiškepęs.
12.
Traukti iš orkaitės ir skanauti kol karštas, nors skanus ir jau pravėsęs.