Patarimai kepant pyragus

2011-05-12
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Patarimai kepant pyragus
  1. Prieš pradedant darbą, visus būtinus produktus ir indus turėkite po ranka.
  2.  
  3. Kepant pirmajį kartą griežtai laikykitės recepto nuorodų – nedarykite pakeitimų savo nuožiūra, jei nesate dėl jų tikri.
  4.  
  5. Kad minkštą tešlą būtų lengviau iškočioti, ant jos uždėkite riebalais pateptą popierių.
  6.  
  7. Kad mielinė tešla neliptų prie rankų, patepkite jas sviestu ar aliejumi.
  8.  
  9. Jei mieles įdėsite į miltus arba druską, jos ilgiau veiks. Taip pat mieles galima laikyti ir šaldymo kameroje.
  10.  
  11. Geros mielės iškis į paviršių, jei jas panardinsite į vandenį.
  12.  
  13. Pyragą iš trapios tešlos kepkite karštoje, o iš mielinės tešlos - vėsesnėje orkaitėje. Mielinės tešlos pyragas karštoje orkaitėje kepamas tik tuomet, jei tešla rūgo per ilgai ir tiesiog "lipa" iš formos.
  14.  
  15. Jei recepte nurodyta tam tikros talpos kepimo forma, stenkitės tokią ir naudoti, kitaip rezultato nuspėti nebus galima.
  16.  
  17. Prieš pradedant kepti visada įkaitinkite orkaitę.
  18.  
  19. Jei kepate tortą/pyragą, skardelę statykite orkaitės centre.
  20.  
  21. Ar kepinys iškepęs, tikrinkite ne anksčiau nei 10 minučių iki nurodyto laiko recepte. Tikrinkite šiltu peiliu ir netrankykite orkaitės durelių.
  22.  
  23. Purius biskvitus tikrinkite lengvai spustelėję pirštu pyrago paviršių: jei jis spyruokliuoja – vadinasi iškepęs, jei pirštas palieka įdubimą – dar ne.
  24.  
  25. Tortus/pyragus su dideliu kiekiu vaisių reikia tikrinti atidžiai įsiklausius: jei jie orkaitėje “šnypčia” - vadinasi dar neiškepę. Taip pat stebėkite kada pyragas atšoks nuo kepimo formos sienelių.
  26.  
  27. Išėmę gaminį iš orkaitės, palikite jį formoje mažiausiai dešimčiai minučių. Per tą laiką Jūsų kepinys “sutvirtės” ir galėsite lengvai jį išimti. Tortą/pyragą reikėtų pastatyti ant grotelių, kad iš apačios cirkuliuotų oras ir jis šiek tiek apdžiūtų. Gaminius su daug vaisių reikia pilnai atšaldyti formoje.
  28.  
  29. Jei kepsite pyragą su daržovių įdaru, tai tešlą patepkite baltymais, apibarstykite miltais ir tik tada dėkite įdarą. Pyragas bus trapus ir visai nesusmegs.
  30.  
  31. Kad pyragą lengviau išsiimtų iš formos, iškepus formelę pastatykite ant drėgno skudurėlio.
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital