Velykinis netikras zuikis su krienų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Velykinis netikras zuikis su krienų padažu
Autorius apie receptą: Kažkodėl, netikras zuikis man visada primena vaikystę. Daug metų buvau šitą mėsos patiekalą visai pamiršusi , bet prieš kurį laiką jis vėl atrado kelią į mano virtuvę, o Kažkodėl, netikras zuikis man visada primena vaikystę. Daug metų buvau šitą mėsos patiekalą visai pamiršusi , bet prieš kurį laiką jis vėl atrado kelią į mano virtuvę, o dabar aš jį ruošiu iš paukštienos, jautienos ir su visokiausiais priedais. Šiandien pasiūlysiu jums Velykinį variantą – su virtais kiaušiniais. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
500 gramų faršo
1 vienetas svogūnų (kapotų)
4 šaukštai duonos trupinių
2 šaukštai sviesto
3 šaukšteliai garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Įdarui:
3 vienetai kiaušinių (virtų, luptų)
Padažui:
300 gramų jogurto, natūralaus
0.5 vieneto rausvųjų svogūnų
2 šaukštai krapų
3 šaukšteliai krienų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Keptuvėje ištirpinkite vieną šaukštą sviesto ir kepkite jame svogūną, kol šis suminkštės. Faršą sumaišykite su keptu svogūnu, duonos trupiniais, garstyčiomis. Pagardinkite druska, pipirais ir viską gerai išminkykite rankomis.
2.
Pusę mėsos mišinio drėbkite į riebalais išteptą kekso formą, įspauskite viduriuką ir į duobutes, vienas paskui kito, išrikiuokite virtus kiaušinius. Uždenkite likusiu faršu. Likusį sviestą supjaustykite mažais gabaliukais ir išdėliokite and mėsos.
3.
Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, paskui palikite dar 10 minučių išjungtoje orkaitėje.
4.
Padažui jogurtą sumaišykite su krienais, svogūną supjaustykite kuo smulkiau ir drauge su smulkintais krapais įmaišykite į jogurtą. Pagardinkite druska bei pipirais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sima
2017-04-03 18:41
Zuikiui maišiau kalakutienos ir jautienos faršus - skanu. Tik kiaušinius rinkitės ne visiškai kietai virtus, o su minkštesnius, kad po to, kepdami mėsoje, neperkeptų visiškai.
Beje, padažas superinis, labai tiks ir kitiems mėsos patiekalams! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital