Vaisinis maskarponės tortas ,,Vasaros šėlsmas''

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Vaisinis maskarponės tortas ,,Vasaros šėlsmas''
Vaisinis maskarponės tortas ,,Vasaros šėlsmas''
Vaisinis maskarponės tortas ,,Vasaros šėlsmas''
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Pagrindui:
400 g sausainių ,,Selga'',  baltų 
saujelės riešutų
120 g. sviesto
120 g sutirštinto pieno
Baltam kremui:
500 g maskarponės sūrio
400 g jogurtinės grietinės
100 g persikų kompoto
5 šaukštų cukraus miltelių
2 šaukštų natūralios vanilės cukraus
Pusės citrinos sulčių,
4 šaukštų želatinos
Želiniam sluoksniui:
1 pakuotės želės, mėgiamos 
1 stiklinės aviečių
Papuošimui:
citrinos,
Konservuotų persikų
Uogų, įvairių
1 šaukšto želės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.

Maltus sausainius ir riešutus sumaišyti su garuose tirpintu sviestu, sumaišytu su sutirštintu pienu. Tortinę ištepti sviestu, suformuoti sausaininę formą ir kepti apie 10 min.. Atvėsinti formą, nenuimant tortinės kraštų.

Maskarponę išmaišyti su grietine ir cukriukais, įpilti citrinos. Paruoštą pagal instrukciją mažame kiekyje vandens želatiną patogiau pirma supilti į persikų kompotą, o po to supilti į baltą kremą ir gerai išmaišyti. Suversti į torto formą šios masės pusę. Palaukti kol sustings.

Želę paruošti pagal instrukciją, tik mažesniame kiekyje vandens. Užpilti ant torto, suberti avietes, palaukti kol sustins.

Tuomet supilti likusią baltą masę ir padėti šaltai.
Papuošti vaisiais, uogomis ir aplieti žele.

Labai gaivus tortas gaunasi.

AUTORIUS: Regina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vytė
2020-09-06 19:40
Labai skanus jau antrą kartą gaminu. Gaminu su skirtingais sausainiais ATSAKYTI
Norinti išbandyti :)
2020-04-07 10:40
Laba diena. Norėtųsi išbandyti skaniai atrodantį tortą :)
Gal žinote ar galima sausainių pagrindo nekepti, o iš karto dėti į šaldytuvą, kad sustingtų? Ir ar būtina smulkinti sausainius ir riešutus? Ačiū ATSAKYTI
Riko
2015-10-01 17:56
Labai gražus.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital