Šokoladinis lazdyno riešutų kremas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Šokoladinis lazdyno riešutų kremas
Autorius apie receptą: Yra toks šokoladinis kremas, kurio, turbūt, kiekvienas esame valgę nors kartą gyvenime. Teisingai, kalbu apie visiems puikiai pažįstamą Nutella. Velnio neštas briedas. Yra toks šokoladinis kremas, kurio, turbūt, kiekvienas esame valgę nors kartą gyvenime. Teisingai, kalbu apie visiems puikiai pažįstamą Nutella. Velnio neštas briedas. Pasiteisinimas ‘tik vieną šaukštą’ neveikia. Stiklainėlis visuomet tuštėja kur kas sparčiau nei norėtųsi. Lietiniai su Nutella ir bananais? Noriu… Geriausias variantas – tokį užtepą pasigaminti patiems. Matavimui naudojama 250 ml talpos stiklinė. (...daugiau) kitchenJulie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/4 stiklinės lazdyno riešutų
3 šaukštai kakavos
3 šaukštai rudojo lipnaus cukraus (kuo smulkesnis)
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Lazdyno riešutus paskleiskite ant kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite apie 15 minučių, kol riešutai pakvips, paruduos ir taps traškūs. Būkite atidūs ir neperkepkite riešutų.
2.
Riešutams pravėsus, patrinkite juos tarp delnų arba virtuvinio rankšluosčio, kad pašalintumėte atsilupusias luobeles. Dėkite į trintuvo indą kartu su sezamų aliejumi bei cukrumi. Malkite stipriausiu režimu, kol gausite vientisą masę, lyg darytumėte riešutų sviestą. Gali prireikti kelių malimų 1 minutės stipriausiu režimu.
3.
Sudėkite kakavą bei druską ir dar kartą viską pamalkite iki vientisos masės.
4.
Supilkite į pasiruoštą indelį, bet leiskite kremui visiškai ataušti prieš uždarant.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Deimantė
2020-12-03 11:32
Kuo galima pakeisti sezamų aliejų? ATSAKYTI
Aistė
2020-12-04 10:47
Galima rinktis kitokį, kuris jums neturi stipraus kvapo/skonio, tik alyvuogių nepatarčiau, nes gali apkarsti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital