Snikerinis pyragas
AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 330)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 330)
Snikerinis pyragas
Autorius apie receptą: Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu kepusi su Gaidelio sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų kokoso drožlėmis, Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu kepusi su Gaidelio sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų, vietoje paprasto sviesto dėjusi žemės riešutų sviestą. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (tampa kaip griliažas), tad geriau nepasiduokite pagundai dar paskrudinti. (...daugiau) Dovilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
300 gramų sausainių (Selgos ar kiti mėgami)
100 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų žemės riešutų
100 gramų pieniško šokolado
100 gramų balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupa) ir sumaišykite su ištirpintu sviestu bei keptuvėje arba orkaitėje šiek tiek paskrudintais žemės riešutais.
3.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, nes kitaip bus daug darbo valant). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite mažais gabaliukais supjaustytą baltą ir pienišką šokoladą.
4.
Kepkite apie 25 - 30 minučių - kol lengvai paruduos (tik labai lengvai). Išėmę iš orkaitės leiskite atvėsti ir bent porą valandų palaikykite jį šaltai, kad visiškai sustingtų (šis žingsnis būtinas, nes kitaip pjaustomas pyragas iširs). O tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :-)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (15)
Toma
2017-02-07 13:18
Renata, kaip recepte kad parašyta - 180 laipsnių :-) Labai labai skanus ir neįtikėtinai greitai pagaminamas šitas pyrgas. Mano šeimos ir draugų pats pačiausias. ATSAKYTI
Renata
2017-02-07 08:42
o kokioje temperaturoje kepti? ATSAKYTI
Rasa
2017-01-19 07:57
Skanus tikrai, tik šokolado ant viršaus nedėjau, nes ir taip labai saldu. ATSAKYTI
Dovilė
2014-03-05 17:52
Išbandytas, be proto skanu!! Rekomenduoju kam norisi saldžiai :) ATSAKYTI
Brigita
2012-04-02 20:52
Mums viskas pavyko ir tikrai skaniai :) greitas, paprastas ir ne itin brangus saldesis :) ATSAKYTI
Jurgita
2011-05-13 17:26
Valgiusi jau ne viena karta.Tiesiog superinis pyragas:) ATSAKYTI
Anastasija
2011-04-17 22:29
Gaminau tik vieną kartą, tačiau super, pats skaniausias pyragas, kurį esu valgiusi. :} ATSAKYTI
Jurgita
2011-04-10 17:22
Nuodėmingas toks :))) neįmanoma atsispirti :D ATSAKYTI
Gabrielė
2011-03-15 16:37
Super pyragas! Kepu visom progom, per visas šventes, negaliu atsivalgyt ;) tik aš balto šokolado nededu, nes ir be jo puikiai gaunasi. ATSAKYTI
vitalija
2010-11-20 14:55
Nuostabus pyragas .Jis tiesiog gyvena mūsų namuose. Ačiu labai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis