Snikerinis pyragas
AUTORIUS:
Dovilė
Snikerinis pyragas
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16

300 gramų sausainių (pvz. Selgos )

100 gramų žemės riešutų sviesto

100 gramų pieniško šokolado (supjaustytas mažais gabaliukais)

100 gramų balto šokolado (supjaustytas mažais gabaliukais)

1 skardinė kondensuoto pieno

50 gramų kokoso drožlių

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su žemės riešutų sviestu (vietoje žemės riešutų sviesto galima tiesiog kavamale sumalti 100g paskrudintų žemės riešutų ir sumaišyti su 50 g. tirpinto paprasto sviesto - skonis gaunasi panašus). Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo.
2.
Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir smulkintą šokoladą. Kepkite ~25-30 minučių - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai (būtinai!), o tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio
3.
Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu kepusi su "Disko" sausainiais vietoje Selgos, barsčiusi viršų kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (gaunasi kaip griliažas), tad jau geriau nedakepkite, negu pasiduokite pagundai dar paskrudinti ;)
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Komentarai (36)
dominyka
2015-02-19 12:10
mes tokį kepėm mokykloi bet mums nesigavo
Monika
2014-06-09 15:04
turetu buti labai skanus, be saldus kaip sakant kaloriju bomba bet kartais juk galima pasilepintitad bandysiu ir as rytoj ji pasigaminti
Dovilė
2014-03-05 17:52
Išbandytas, be proto skanu!! Rekomenduoju kam norisi saldžiai
zita
2012-10-28 18:54
vaiku nimyletinis
Agne
2012-04-20 14:50
Rududu netinka : ) ir riesutu sviestas ne nutella, nutella yra sokoladinis kremas.
Tomas
2012-04-13 19:01
Recepte nebuvo kokoso drožlių!!!!! Bandysim visvien
Brigita
2012-04-02 20:52
Mums viskas pavyko ir tikrai skaniai greitas, paprastas ir ne itin brangus saldesis
kristina
2012-02-07 18:44
o ydomu, jei kepti silikoninej formoj, ar irgi prilips, kazin reik iskloti kepimo popierium?
erika
2011-12-03 15:27
ojei dujine orkaite,tai kaip kept?an kiek nustatyti
ginta
2011-08-18 21:06
Gal galima kondensuota piena kuo nors pakeisti, nes atrodo, kad gausis klaikiai saldus?
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis