Snikerinis pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 375)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 375)
Snikerinis pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Snikerinis pyragas
Snikerinis pyragas
Autorius apie receptą: Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu jį kepusi viršų pabarsčiusi kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, Tikrai labai gardus pyragas ir svarbiausia - galima išbandyti įvairiausias jo variacijas. Esu jį kepusi viršų pabarsčiusi kokoso drožlėmis, barsčiusi migdolų drožlėmis, kepusi su žemės riešutais ir be jų, vietoje paprasto sviesto dėjusi žemės riešutų sviestą. Ir visada visada gaunasi be proto skanu, vienintelis įmanomas būdas sugadinti šitą pyragą - jį perkepti (tampa kaip griliažas), tad geriau nepasiduokite pagundai dar paskrudinti. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
300 gramų sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
110 gramų sviesto
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
150 gramų sūdytų žemės riešutų
Viršui:
50 gramų pieniško šokolado (nebūtina)
50 gramų balto šokolado (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.
Žemės riešutus šiek tiek pasmulkinkite peiliu arba elektriniu smulkintuvu. Sviestą ištirpinkite.
3.
Sausainius sutrupinkite truputį smulkiau negu kad tinginiui. Aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį perridenu kočėlą ir sausainiai gražiai sutrupa.
4.
Dubenyje gerai sumaiškite sausainius, riešutus, kondensuotą pieną ir tirpintą sviestą.
5.
Kepimo formą (naudojau 22 x 22 cm dydžio) išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, nes kitaip bus daug darbo valant). Suberkite sausainių masę, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant viršaus užberkite mažais gabaliukais supjaustytą baltą ir pienišką šokoladą.
6.
Kepkite apie 25 - 30 minučių - kol lengvai paruduos (tik labai lengvai).
7.
Išėmę iš orkaitės leiskite visiškai visiškai atvėsti, kad pyragas sustingtų (šis žingsnis būtinas, nes kitaip pjaustomas pyragas iširs). O tada pjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :-)
Patarimai:
Beje, skanus man šis pyragas ir iškart iškeptas bei atvėsęs, bet pats pats skaniausias - jeigu pavyksta kepti iš vakaro ir per naktį palaikyti šaldytuve.
Baltas ir pieniškas šokoladas čia labai tinka, bet jeigu norite ne taip saldžiai, galite jo nedėti.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Gilė
2024-04-11 09:13
Ar kepame su vėjeliu ar be ? ATSAKYTI
Milda
2024-04-11 09:27
Be vėjelio. ATSAKYTI
Kepėja
2021-05-19 13:13
Labai skanus pyragas, tačiau aš irgi nenaudojau baltojo šokolado - ir be jo gardu, saldumo pakanka. ATSAKYTI
Sonata
2021-04-25 10:20
Be galo skanus. Kepiau jau daugsyk, kepsiu ir siandien. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Gintare
2020-03-20 09:58
Labai skanus ir laaaabai saldus, bet kadangi as ir seima smaliziai, tai nebuvo sunku ji iveikti :) ATSAKYTI
Lina
2019-11-04 22:24
O netinka lazdyno ar graikiniai riesutai? ATSAKYTI
Dovilė
2019-11-07 18:02
Tinka, tik bus "snikerinio" skonio mažiau ir tiek, nes jis būtent nuo žemės riešutų atsiranda. Bet ir su kitais riešutais pyragas bus tikrai skanus :) ATSAKYTI
Rasa
2018-06-02 19:51
Tikrai skanus pyragas. Tik aš dedu pavirtą kondensuotą pieną. Paverdu neilgai, tik 1 valandą, kad vos sutištėtų ir pagelstų, tada tas sluoksnis karamelinis gaunasi. ATSAKYTI
Toma
2017-02-07 13:18
Renata, kaip recepte kad parašyta - 180 laipsnių :-) Labai labai skanus ir neįtikėtinai greitai pagaminamas šitas pyrgas. Mano šeimos ir draugų pats pačiausias. ATSAKYTI
Rasa
2017-01-19 07:57
Skanus tikrai, tik šokolado ant viršaus nedėjau, saldumo pakako ATSAKYTI
Dovilė
2014-03-05 17:52
Išbandytas, be proto skanu!! Rekomenduoju kam norisi saldžiai :) ATSAKYTI
Brigita
2012-04-02 20:52
Mums viskas pavyko ir tikrai skaniai :) greitas, paprastas ir ne itin brangus saldesis :) ATSAKYTI
Jurgita
2011-05-13 17:26
Valgiusi jau ne viena karta.Tiesiog superinis pyragas:) ATSAKYTI
Anastasija
2011-04-17 22:29
Gaminau tik vieną kartą, tačiau super, pats skaniausias pyragas, kurį esu valgiusi. :} ATSAKYTI
Jurgita
2011-04-10 17:22
Nuodėmingas toks :))) neįmanoma atsispirti :D ATSAKYTI
Gabrielė
2011-03-15 16:37
Super pyragas! Kepu visom progom, per visas šventes, negaliu atsivalgyt ;) tik aš balto šokolado nededu, nes ir be jo puikiai gaunasi. ATSAKYTI
vitalija
2010-11-20 14:55
Nuostabus pyragas .Jis tiesiog gyvena mūsų namuose. Ačiu labai ATSAKYTI
Aurimas
2010-11-18 19:58
Labai skanu!!!! ATSAKYTI
vaida
2010-11-09 11:16
daaaaug kartu bandziau, niekada nenusivyliau :) ATSAKYTI
Laura
2010-11-08 18:44
vienas skaniausiu ragautu pyragu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital