Naminė granola

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminė granola
Autorius apie receptą: Galiu pasakyti, gaminimas - vieni juokai, o skonis - nesuprantu, kas mane stabdė nuo mėgavimosi tokiais pusryčiais anksčiau! O jau kvapas šio gardėsio koks! Dar kepant, juo Galiu pasakyti, gaminimas - vieni juokai, o skonis - nesuprantu, kas mane stabdė nuo mėgavimosi tokiais pusryčiais anksčiau! O jau kvapas šio gardėsio koks! Dar kepant, juo prisipildo visi namai, o kai ištrauki - net labiau! (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Inga nemelavo. Gaminant šią granolą pyragais užkvipo visi namai! O skonis aromatams nei kiek nenusileido. Užtikriname, kad ilgai ši granola spintelėje neužsibus, nes tam yra Inga nemelavo. Gaminant šią granolą pyragais užkvipo visi namai! O skonis aromatams nei kiek nenusileido. Užtikriname, kad ilgai ši granola spintelėje neužsibus, nes tam yra tiesiog per skani. Ją galite skanauti vieną, bet mums labai patinka su ja sluoksniuoti graikišką jogurtą ar užberti ant kubeliais pjaustytų įvairių vaisių ar kur kitur, kai prireikia to nepaprastai gardaus ir kvapnaus traškumo.

Pirmą kartą granolą gaminome tiksliai pagal Ingos receptą, o kitąsyk vietoje spanguolių dėjome razinas, vietoje gvazdikėlių - šaukštelį tarkuotos apelsino žievelės, bei buvo pasibaigusios kviečių sėlenėlės, tad jų nedėjome. Abu kartus viskas gavosi puikiai, tad šiame recepte galite drąsiai improvizuoti ir jūs :-)
(...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų avižinių dribsnių
150 mililitrų medaus (arba klevų ar datulių sirupo)
100 gramų migdolų
60 mililitrų kokosų aliejaus
50 gramų juodojo šokolado
30 gramų džiovintų spanguolių
20 gramų sėlenų
2 šaukštai linų sėmenų
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 šaukšteliai cinamono
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Viename dideliame dubenyje sumaišiau avižinius dribsnius, su skaldytais migdolais, linų sėmenimis, kviečių sėlenomis, maltais gvazdikėliais, cinamonu ir vanile. Mano kokosų aliejus buvo kietos konsistencijos, tad ant labai silpnos ugnies jį išlydžiau, sumaišiau su minkštu medumi. Supyliau į sausų ingredientų dubenį ir gerai išmaišiau.
2.
Orkaitė turėtų būti įkaitinta iki 180 C temperatūros.
3.
Imame plačią, bet negilią kepimo skardą, klojame kepimo popierių ir paskleidžiame visą masę plonu sluoksniu.
4.
Kepame orkaitėje apie 30-40 min., kas 10 minučių permaišydami medine mentele, kad visi dribsniai gražiai apskrustų. Ištraukus granolą iš orkaitės, į dar karštą ją įmaišome sukapotą šokoladą, o kai pravės - įmaišome ir spanguoles. Galiausiai sukratyti granolą į indą, kuriame laikysime ir toli jo nepaslėpti, nes gardžiuosimės kiekvieną rytą!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rimute
2016-10-19 19:07
Dariau tik dejau razinas vietoje spanguoliu ir dar pora saukstu apelsinu sulciu ipyliau. Nutiko apsivalgymas :) Labai skani granola ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital