Autorius apie receptą:
Šis patiekalas lydi nuo vaikystės. Vadindavom visada abriedukais, kitur jie vadinami ežiukais. Tikriausiai visiems žinomas receptas, nors daug kur daromi tik iš miltų.
Šis patiekalas lydi nuo vaikystės. Vadindavom visada abriedukais, kitur jie vadinami ežiukais. Tikriausiai visiems žinomas receptas, nors daug kur daromi tik iš miltų. Ingredientams matuoti naudojau 250 mililitrų stiklinę.
(...daugiau)(...mažiau)Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų
bulvių
(virtų)
1.5 stiklinės
miltų
1 vienetas
kiaušinių
(nedidelio)
šiek tiek
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves sumalam mėsmale ar sutarkuojam burokine tarka. Įmušam kiaušinį, įberiam druskos ir išmaišom. Suberiam miltus ir užminkom tešlą. Miltų kiekį galite šiek tiek pakoreguoti pagal save - tešla turi nelipti prie rankų, bet neturi būti labai kieta.
2.
Tešlą padaliname į kelias dalis. Iš kiekvienos dalies ant miltuoto paviršiaus suvoliojame volelį. Jį supjaustome mažais gabalėliais ir vis pamiltuodami braukiame gabalėlius po vieną per vidinę bulvių tarkos pusę: pridedame gabalėlį tešlos prie tarkos ir, lengvai spausdami nyksčiu, perbraukiame.
3.
Paruoštus "abriedukus" dedame į pasūdytą verdantį vandenį. Kai užverda, paverdame dar apie 7-10 minučių.
4.
Išvirusius išgriebiame ir patiekiame su mėgiamu padažu. Tinka ir spirgučiai, ir grietinė, tirpintas sviestas, grybų padažas ar dar koks, kokį labiau mėgstat.
LABAI SKANU SU SVIESTO IR ŠALAVIJŲ LAPELIŲ PADAZU
ATSAKYTI
Laimutė
2020-01-11 01:05
Aš prisimenu nuo vaikystės iš mamos. Dariau ežiukas su varške arba su bulve.
ATSAKYTI
Klaipeda
2018-09-26 12:22
O mes irgi darydavom eziukus ir su varske, ir su virtom bulvem, su varske mes darydavom saldu padaza, o stai su bulvem, butinai su spirguciais:)
ATSAKYTI
Chefas
2018-05-18 05:14
Patariu isbandyti ne virti vandenyje, o gruzdinti aliejuje kol paruduos ir patiekti su gorgonzola surio padazu :)
ATSAKYTI
Chefas
2018-05-18 05:11
Kitaip sakant - italiski gnoochi :)
ATSAKYTI
Lina
2019-03-25 22:35
Gnocchi
ATSAKYTI
aš
2018-05-16 20:27
Prašykite receptą su varške ATSAKYTI
Sarka
2018-05-15 15:07
Malonus prisiminimas, dekui, einu virti. Tik su bulvem neteko, visada su varske. Vis tiek dekui......
ATSAKYTI
Romanas
2018-03-14 06:13
Prisiminimai apie vaikystę....
ATSAKYTI
Auksė
2018-01-28 08:39
O mano močiutė darydavo su varške, vietoje bulvių, irgi ežiukais vadinome :-) .. Varškės dėti tiek kokio kietumo norisi gauti ežiukus..
ATSAKYTI
Gintautas
2018-01-29 18:44
As gaminu su varske, bet pagaminsiu ir is bulviu :)
ATSAKYTI
Irena
2018-01-19 18:53
Mes juos gaminame be virtų bulvių, taip paprasčiau, o kad būtų minkšti, galima miltus užplikyti, taip pat labai skanu.
ATSAKYTI