Nekeptas meduolių tortas su bananais
AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Nekeptas meduolių tortas su bananais
Autorius apie receptą: Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės labiau saldinti Tikrai puikaus skonio, daug laiko ir produktų nereikalaujantis tortas. Įtrauktas į kartojamų sąrašą. Vaisius galima naudoti ir kitus. Su rūgštesniais reikės labiau saldinti grietinę. Jeigu labai mėgstate kremus tortuose, grietinės galite dėti ir daugiau (kokius 800 g). Tortas dar skanesnis pastovėjęs parą. (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Neįtikėtinai lengvai pagaminimas puikaus skonio tortas. Gaminome gimtadienio šventei ir svečiai buvo sužavėti, neatsigynėme klausimų apie receptą. Meduolius pasirinkome Neįtikėtinai lengvai pagaminimas puikaus skonio tortas. Gaminome gimtadienio šventei ir svečiai buvo sužavėti, neatsigynėme klausimų apie receptą. Meduolius pasirinkome kakavinius ir šokolado prieskonis labai derėjo su bananais. Grietinę naudojome 40%, tad želatinos nedėjome, nes kremas ir taip buvo pakankamai standus. Visur kitur laikėmės Jurgitos recepto. Tik būtinai leiskite tortui pastovėti bent per naktį - tada kremas susigers į meduolius ir nutiks vientisas tobulas skonis. O jeigu turite laiko, galite šį tortą drąsiai gaminti ir prieš parą ar dvi - jis tik dar paskanės. Būtinai būtinai rekomenduojame išbandyti! (...daugiau)
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
600 gramų meduolių
600 gramų grietinės (30-40% riebumo)
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
4 vienetai bananų
1 šaukštas želatinos
40 mililitrų vandens (šaltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Ingredientai nurodyti 22 - 24 cm. apvaliai formai nuimamais kraštais
2.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti.
3.
Meduolius sutrupiname (aš šiek tiek pamaliau blenderiu - pažiūrėkite, kokie trupiniai nuotraukoje).
4.
Grietinę, citrinos sultis ir cukraus pudrą išplakame mikseriu, tuomet supilame ištirpintą ir atvėsintą (!!!) želatiną ir nedideliu greičiu mikseriu vėl išplakame iki vientisos masės.
5.
Bananus supjaustome riekelėmis.
6.
Kepimo formos dugną nuimamais kraštais išklojame kepimo popieriumi.
Beriame trupinių, užtepame kremo, išdėliojame dalį bananų, vėl beriame trupinių ir t.t.
Viršutinis sluoksnis turi būti iš trupinių, bet pasilikite jų mažiau, nei viduriniams sluoksniams.
Viskas, tortukas paruoštas. Statome į šaldytuvą sustingti. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Irena
2016-12-28 17:06
Čia kaip kam patinka turbūt :) Aš mėgstu riebesnius, sotesnius tortus, tai man šis tortukas būna superinis su pilno riebumo grietine, toks kaip medaus tortas gaunasi. Bet kas mėgsta lengvesnius tortus, galima keisti ir į jogurtą ar liesesnę grietinę, tik tada jau būtinai dėčiau želatinos, nes kitaip pastovėjęs tortas gali labai suminkštėti, nes jogurtas stovėdamas paleidžia truputį skysčio, ko nenutinka su pilno riebumo grietine. ATSAKYTI
Vilma
2016-12-27 17:58
Nededu jokios grietines, tik su jogurtu, bet kokio skonio. Tikrai skaniau ir liesesnis gaunasi. ATSAKYTI
Rasa
2016-11-15 17:07
Nededu želatinos,cukraus,tik grietinę,ir tą liesesnę.Ir būtinai dar aviečių,vyšnių ,šilauogių ar kt.uogų. ATSAKYTI
Alina
2016-10-19 18:26
Mano seima yra bananu megejai, tai mums 4 bananai sitame recepte buna pats tas - nei per daug, nei per mazai. Bet esu sita tortuka dariusi ir su perpus subananais, perpus su braskemis, labai skanus gavosi. Turbut galima ir isvis be bananu gaminti, su kitokiais vaisiais vietoje ju, pvz. kriausemis. Arba isvis be vaisiu, o tik su grietines kremu, tik gal cukraus i grietine truputi daugiau tada deciau. ATSAKYTI
Daiva
2016-10-18 20:45
Super lengvai ir greitai pagaminamas, tik kita karta desiu tik puse normos bananu, mums per saldu ir per daug jauciasi bananai. ATSAKYTI
Kornelija
2016-09-22 14:40
Man labai patiko. Dariau su sokoladiniais meduoliais ir nedejau zelatinos, puikiai sustingo ir be jos (grietine naudojau 40% riebumo). Kremui tingejau mikseri jungti, tai ranka sumaisiau grietine, cukru ir citrinos sultis, viskas lengvai issimaise. Labai labai labai geras tortas ir nu taip greitai padaromas. Visi sveciai galvojo, kad per nakti nemiegojau gamindama, sitaip skanu buvo :D ATSAKYTI
Lina
2016-09-21 21:49
Rekomenduoju. Labai skanus, gal per saldus... darau pagal kitą receptą be želatinos :-) ATSAKYTI
Laura
2016-05-23 13:55
Raimonda, jeigu želatinos grūdeliai stamboki, tada išbrinkimui galite užpilti šaltu ar drungnu vandeniu, o kai išbrinksta, pašildykite ant mažos ugnies vis pamaišydama, kad ištirptų.

Jeigu želatinos milteliai smulkūs, tada užtenka užpilti virintu karštu vandeniu, gerai išmaišyti ir ištirpsta. O jeigu neištirpsta, tada pašildykite virš nedidelės ugnies (maišant) iki ištirps. ATSAKYTI
raimonda
2016-04-15 20:53
O zelatina karstu ar saltu vandeiu uzpilti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis