Autorius apie receptą:
Vaikystėje Mamytė sekmadieniais palepindavo mus šiomis puikiomis spurgytėmis. Jos ranka užrašytas receptas saugomas mano kulinarinių užrašų knygoje. Dabar juo naudojasi
Vaikystėje Mamytė sekmadieniais palepindavo mus šiomis puikiomis spurgytėmis. Jos ranka užrašytas receptas saugomas mano kulinarinių užrašų knygoje. Dabar juo naudojasi jau mano dukrytė. Spurgytės tokios skanios, kad sunku išsaugoti, kol atauš. Jei patinka saldžiau, galima apibarstyti cukraus pudra.
(...daugiau)(...mažiau)
Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų
varškės
10 šaukštų
kvietinių miltų
1 vienetas
kiaušinių
0.5 stiklinės
cukraus
1 šaukštelis
kepimo miltelių
Kepimui:
1 stiklinė
aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į varškę suberti miltus, cukrų, kepimo miltelius, įmušti kiaušinį. Gerai išminkyti, gnybto tešlos ir formuoti mažas spurgytes.
2.
Puode įkaitinti aliejų.
3.
Virti įkaitintame aliejuje, vis pavartant, kol gražiai apskrunda. Kartu su spurgytėmis, virti po skiltelę žalios bulvės - apsaugo aliejų nuo svilimo. Dedant spurgytes įį aliejų virimui, reikia atsiminti, kad spurgytės šiek tiek išsipučia.
4.
Ištraukus iš aliejaus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad aliejus nuvarvėtų.