Bulvių ir cukinijų kugelis su varške

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Bulvių ir cukinijų kugelis su varške
Autorius apie receptą: Bulvių, cukinijų ir varškės kugelis išsiskiria ne tik švelniu savo skoniu, bet ir tekstūra. Nors kugelis iškepa nuostabiai minkštas, jį valgydami galite aiškiai jausti ir Bulvių, cukinijų ir varškės kugelis išsiskiria ne tik švelniu savo skoniu, bet ir tekstūra. Nors kugelis iškepa nuostabiai minkštas, jį valgydami galite aiškiai jausti ir stambesnius cukinijų tarkius, ir varškės gabalėlius. Atvėsęs kugelis sutvirtėja, tad likutį rytojaus dieną galite supjaustyti gabalėliais ir apkepti keptuvėje, kaip kad įprasta daryti ir su tradiciniu kugeliu. Naudojau 20x30 kepimo formą. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas bulvių (šviežių, nuskustų)
400 gramų cukinijų
200 gramų varškės
125 gramai pieno
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai svogūnų
1 pundelis krapų
1 šaukštas alyvuogių
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis grūstų juodųjų pipirų
Aptepimui:
1 gabalėlis sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite į koštuvą, sumaišykite su šaukšteliu druskos ir palikite nuvarvėti apie 20 minučių. Tuomet dar papildomai nuspauskite delnais, kad pašalintumėte visa perteklinį skystį.
2.
Keptuvę įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol suminkštės.
3.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas ir viršaus ir apačios). Kepimo formą (20x30 cm) ištepkite gabalėliu sviesto.
4.
Bulves sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina, virtuviniu kombainu ar smulkiausia tarka. Į tarkius įmaišykite nusunktas tarkuotas cukinijas, keptus svogūnus, kiaušinį, prieskonius, varškę, smulkintus krapus.
5.
Pieną supilkite į nedidelį puodą. Pakaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol pienas užvirs. Supilkite pieną į tarkius ir išmaišykite. Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą kepimo formą.
6.
Kepkite įkaitintoje iki 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val. 20 min.
7.
Patiekite su graikišku jogurtu, varškės ir grietinės padažu ar kitais mėgstamais priedais.
Patarimai:
Jei naudojate didelę cukiniją tiesiai iš daržo, prieš tarkuodami nulupkite jos kietą odelę ir išskobkite sėklas. Jei naudojate mažąsias cukinijas, galite tarkuoti su odele ir sėklomis.
Prie šio kugelio puikiai tiks tirštas graikiškas jogurtas, stiklinė kefyro ar varškės padažas (varškę pertrinkite, sumaišykite su pora šaukštų grietinės, druska ir pipirais, jei norite – įtarkuokite skiltelę česnako ir įberkite smulkiai kapotų žalumynų).
Kugeliui galite naudoti įvairių rūšių bulves, tiek šviežias, tiek praėjusio derliaus. Svarbiausia, atkreipkite dėmesį į jų krakmolingumą. Jei bulvės itin krakmolingos (tokios dažniau būna senos), nuplikykite jas didesniu kiekiu pieno ir nenaudokite kiaušinio. Jei bulvės šviežios ir mažai krakmolingos, į masę įmuškite kiaušinį, o jei reikia – nusemkite porą samčių perteklinio skysčio nuo tarkių.
Paprasčiausias būdas sutarkuoti bulves – naudojant bulvių tarkavimo mašiną. Lygiai taip pat galite tarkuoti virtuviniu kombainu ar smukia rankine tarka.
Orkaitę įkaitinkite dar prieš tarkuojant bulves. Ilgiau pabuvę tarkiai ima nepatraukliai tamsėti, todėl geriausia gaminti greitai: vos sutarkavus bulves, sumaišyti jas su likusiais ingredientais ir pašauti į orkaitę.
Sultingo, minkšto, puraus kugelio paslaptis – tarkių nuplikymas pienu. Leiskite pienui užvirti, supilkite į tarkius ir gerai išmaišykite.
Dar daugiau minkštumo ir sodraus skonio suteiks sviestas – ištirpinkite jį drauge su pienu ir supilkite į tarkius. Jei kugelį kepate su mėsa, sviesto papildomai galite nedėti, nes riebalų išskirs tarkiuose besitroškinanti mėsa.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital