Sušių "spurgytės" - galima ir taip! Rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
Sušių "spurgytės" - galima ir taip! Rodome žingsnis po žingsnio!

Kaip smagu valgyti spurgą ir nejausti kaltės, ar ne? Sušių “spurgas”, užkariavusias socialinius tinklus prieš porą metų, norėjau pagaminti jau senokai, tik atrodydavo, jog tam prireiks daug laiko bei pastangų. Pasirodo, nėra taip jau sudėtinga. Ypatingų įrankių taip pat nereikia - puikiai galima išsisukti su tuo, ką turite virtuvėje.
 

Pateikiu paprastąjį variantą - pirmajam kartui tokio recepto visiškai pakanka. O kai suprasite, kas ir kaip, drąsiai poruokite fantaziją su ikrais, krevetėmis, tunu ar ridikėliais.
 

Sudėtingiausia šiame recepte man buvo perkelti sušius iš vienos lėkštės į kitą, todėl recepto pabaigoje dalinuosi savo sugalvotu triuku :)


 

Mums reikės:

 


 

200 g sušiams skirtų ryžių

Šlakelio ryžių acto

2 šaukštų neutralaus skonio aliejaus

100 g rūkytos arba sūdytos lašišos

1 mažo agurko

Pusės avokado

Žiupsnelio druskos

Marinuoto imbiero

 

Pateikiant:

“Wasabi” pastos

Sojų padažo

Jūros dumblių lapelių


 

1. Išverdame ryžius. Juos galite virti taip, kaip parašyta ant pakuotės, o aš ryžius ruošiu taip - pirmiausia du kartus perplaunu po tekančiu vandeniu ir palieku pusvalandžiui kiaurasamtyje nuvarvėti. Tada sudedu į prikaistuvį, užpilu vandeniu ir užverdu. Stiklinei ryžių naudoju 1.5 stiklinės vandens. Verdu uždengtame puode 8 minutes ant didelės ugnies ir dar 8 minutes ant mažos. Neatidengusi puodo palieku 10 minučių  pastovėti.

Į išvirtus ryžius įberiame druskos, pagardiname ryžių actu ir išmaišome (patogu tą daryti ryžius kedenant šakute). Įpilame aliejaus ir dar kartą išmaišome.

 


 

2. Kol verda ryžiai, plonai supjaustome daržoves ir žuvį. Aš naudojau bulvių skustuką daržovėms. Avokadus apšlakstykite citrina, jeigu norite, kad nepakistų jų spalva. Lašišą patogiausiai naudoti nepjaustytą, bet jeigu po ranka turite tik pjaustytos, galima išsisukti ir su ja, kaip dariau aš.
 

 

3. Ryžius dedame į keksiukų formeles. Jeigu turite su skylute - puiku. Jeigu ne - nieko tokio, tiesiog prispaudžiame ryžius ir pirštu arba valgymo lazdele centre suformuojame skylutę.

 


 

4. Apverčiame iškart ant serviravimo lėkštės arba sviestinio popieriaus. Pirštais pakoreguojame “spurgos” formą, kad taptų apvalesnė.

 


 

5. Pirštais arba valgymo lazdelių pagalba sudedame ingredientus ant ryžių “spurgos”.

Pradedame nuo agurko, lašišos, avokado.


 

6. Ant likusios laisvos dalies beriame sezamus (arba merkite pirštą į sezamus ir lipinkite prie ryžių).

 


 

7. Suformuojame marinuoto imbiero bokštelį ir viskas, galime ragauti! Pateikiant siūlykite vasabi pastos bei sojos padažo greta.

 


 

Triukas Nr 1. Jeigu daržovės niekaip neprilimpa prie ryžių (tarkim avokadas), patepkite aplink “wasabi” pastos arba majonezo.

 


 

Triukas Nr. 2. Galite iš sviestinio popieriaus išsikirpti apvalios formos apskritimus ir sušių “spurgas” sudėti ant “padukų”. Taip spurga nelips prie lėkštės. Tik įspėkite svečius prieš valgant.





 

 

Taip pat galite sukarpyti jūros dumblių lapelį į 4 dalis ir perkelti dar nedekoruotas spurgas ant jų - taip bus dar patogiau valgyti spurgą rankomis.

 

Skanių eksperimentų!

 

Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital