LaMaistas TV laida - "Ruošiamės Velykoms!"

2021-03-28
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
LaMaistas TV laida - "Ruošiamės Velykoms!"

Šio sekmadienio, kovo 28 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius pateikė gardžių receptų idėjų, kuriuos galima pasiruošti ir nustebinti savo šeimą Velykų metu. Nesudėtinga, o taip gardu skanauti.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

Laidos šefas Vylius gamino keptą kukurūzinį viščiuką su karamelizuotomis daržovėmis. Vylius apkepindamas burokėlius naudojo citrininius čiobrelius. Jie patiekalui suteikia papildomo skonio ir puikaus aromato. Šefas pamini, kad juos labai tinka naudoti ir kepant žuvį. Sotus ir nesudėtingas patiekalas puikiai tiks ant šventinio Velykų stalo.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Vylius parodė, kaip paruošti įdarytus kiaušinius vos iš trijų ingredientų. Labai paprasta, nesudėtinga, o nuo stalo dingsta akimirksniu. Vylius pamini, kad labai tiktų kiaušinių įdarą pagardinti aštresniu, rūgštesniu padažu.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos šefas Tomas gamino aviečių pyragą su šokoladu ir vyšnių padažu. Šio pyrago nereikės net kepti, o ir paruošiamas nesudėtingai. Gaminant pyrago padą, Tomas pamini, kad jį reikėtų šiek tiek paslėgti ir pusvalandžiui padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Tomas šiam receptui naudojo raudoną šokoladą, tačiau pamini, kad puikiai tiks ir juodas ar baltas. Juodą šokoladą reikėtų naudoti su 50 % - 60 % kakavos. Ištirpintas šokoladas neturėtų būti aukštesnės nei 37 - 38 C laipsnių temperatūros.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Prie daugelio karštų ar šaltų patiekalų puikiai tinka tiekti gardų padažą. Padažams geriausius ingredientus galima išsirinkti ekologiškoje parduotuvėje Livin. Geriausias padažo pagrindas yra alyvuogių aliejus. Jis gali būti švelnesnis ir intensyvesnio skonio. O jei norisi rūgščiau, puikiai tiks pagardinti citrinos sultimis. Labai tinka naudoti ir sojos padažą, balzamiko actą. Renkantis aliejų svarbu atkreipti dėmesį į užrašą ant pakuotės. Jei aliejus šviežiai spaustas, mažai filtruotas, jo skonis bus intensyvesnis. Daugiau patarimų, kaip išsirinkti puikius ingredientus gardžiam padažui, rasite įraše žemiau.

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

Straipsnio draugas: ZIGMAS
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital