LaMaistas TV laida - "Pikniko stalas"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-05-31
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
lamaistas-tv-laida-pikniko-stalas

Šio sekmadienio, gegužės 31 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius dalinosi patiekalais, kuriuos tinka tiekti ne tik ant pietų stalo, bet ir iškylos metu. Su virtuvės šefų pateiktomis patiekalų idėjomis, patarimais ir savo pačių rankomis pagamintais patiekalais maloniai nustebinsite artimuosius, o iškyla taps ypatingu ir smagiu šeimos laiku.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje. 

 

 

Talentingasis Tomas ruošė rūkytos vištienos keksiukus. Paruošti nėra sudėtinga, o ir iškepa greitai tiek grilyje, tiek orkaitėje. Gardūs, sotūs keksiukai puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek susiruošus su artimaisiais pabūti gamtoje. Jei norisi, galima vištieną keisti rabarbarais.

 

Rūkytos vištienos keksiukai

 

Ieškantiems idėjų be mėsos, Tomas siūlo daržovių suktinukus su sūrio kremu. Daržoves galima naudoti bet kokias mėgstamas ir turimas, tam jokių ribų nėra, o visais atvejais bus labai gardu. Įsukimui tinka savojos kopūstai, lapiniai kopūstai ar net lapiniai burokėliai.

 

Daržovių suktinukai su sūrio kremu

 

Tomas pateikė gardžios smidrų ir kreminio sūrio užtepėlės receptą. Labai skani užtepėlė, kurią tinka tiekti prie įvairių suktinukų, daržovių lazdelių ar kitų daržovių patiekalų arba tiesiog tepti ant skrudintos duonos riekelės. 

 

Smidrų ir kreminio sūrio užtepėlė

 

Laidos šefas Vylius parodė, kaip gaminti populiariuosius Corn dogs - tai puikus, nesudėtingas ir gardus būdas išbandyti amerikietišką virtuvę. Amerikoje be šių Corn dogs neįsivaizduojama nei viena šventė ar mugė. Šios dešrelės kukurūzų tešloje sužavi traškia išore, minkštučiu vidumi ir puikiu skoniu. 

 

Corn Dogs

 

Corn dogs ypatingai tinkami iškyloms, juos ruošti labai nesudėtinga, o skanu valgyti tiek karštus, tiek jau atvėsusius. Ypatingai gerai juos vertina mažieji iškylautojai. Tradiciškai Corn dog'sus valgant, reikėtų mirkyti į pomidorų ir garstyčių padažus, bet galima rinktis ir kitus savo mėgstamus. 

 

Populiarieji Corn dogs

 

Vylius ruošė ypatingąją Frittata su kietuoju sūriu ir daržovėmis. Šis patiekalas puikus būdas panaudoti savo turimas daržoves, nes jam paruošti tinka bet kokios mėgstamos ir turimos. Frittata labai gardi tiek karšta, tiek jau pravėsusi, tad puikiai tiks piknikui, o ir paruošite lengvai ir greitai. 

 

Frittata su kietuoju sūriu ir daržovėmis

 

Frittata ruošiama iš kiaušinių ir bet kokių mėgstamų priedų. Šiuo patiekalu galima išbandyti itališką virtuvę savo namuose, nes tai ir yra itališkas omletas. Gardinti galima kuo tik norisi - cukinija, špinatais, grybais, kitomis daržovėmis ir mėgstamais žalumynais, pagardinti mocarelos, fetos ar kitais mėgstamais kietaisiais sūriais bei šonine, kumpiu ar kita mėsa. Kiekvieną kartą galima naudoti skirtingus ingredientus ir atrasti naujus skonius. 

 

Fittatos gaminimas

 

Labai nesudėtinga, o taip skanu - kepti sūrio suktinukai su šonine. Sūrį galima rinktis kokį norisi - fetą, bri ar lietuvišką varškės sūrį. Vylius pataria sūrį pjaustyti riekelėmis arba kubeliais. Jei pasirinksite pjaustyti riekelėmis, tuomet jį bus labai paprasta suvynioti į šoninės riekelę, o jei pjaustysite kubeliais, bus patogu kepti sumovus ant medinių iešmelių. Labai greitas ir puikus užkandis iškylai vos iš 2 ingredientų.

 

Kepti sūrio suktinukai su šonine

 

Smaližiams Vylius siūlo braškes su kremu ir riešutais. Labai nesudėtingas paruošiamas, bet toks gardus desertas, kurį puikiai tinka valgyti gamtoje. Braškės, grietinėlė, riešutai ir mėgstamas šokoladas - tobulai gardus derinys.

 

Braškės su kremu ir riešutais

 

Laidos vedėjas Mindaugas pasidalino maistingo uogų kokteilio receptu. Paprastai ir greitai paruošiamas, gaivus ir natūraliai saldus kokteilis sužavės kiekvieną. Jei norisi tirštesnio ir dar gaivesnio kokteilio, naudokite šaldytą bananą. O kokteilio pagardinimui ir paįvairinimui Mindaugas panaudojo obelų žiedą, kelis mėtos ir kiaulpienės lapelius. Puikaus skonio gaivus ir maistingas kokteilis labai tinka pasibuvimui gamtoje.

 

Maistingas uogų kokteilis

 

Maistingam kokteiliui suplakti Mindaugas naudojo trintuvą, kuris yra vakuuminis. Prieš pradedant plakti kokteilį, iš indo yra ištraukiamas oras, tad visi produktai apsaugoti nuo oksidacijos ir visi vitaminai yra išsaugojami. Taip pat, šis trintuvas talieka ir produktų vakuumavimo funkciją, tad galima lengvai ir greitai vakuumuoti produktus ir juos ilgiau išssaugoti. Tokį trintuvą gali laimėti ir vienas iš Jūsų. Viskas, ką reikia padaryti, tai tik pasidalinti savo vasariško gėrimo receptu šiame konkurso puslapyje.

 

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital