LaMaistas TV laida - "Pasaulio virtuvės!"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-11-15
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 0)
LaMaistas TV laida - "Pasaulio virtuvės!"

Šio sekmadienio, lapkričio 15 dienos rytą TV3 eteryje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei ypatingas laidos svečias, kulinarinio tinklaraščio "Maisto Kelionės" autorius Marius Janavičius  kviečia išbandyti kitų šalių virtuvę ir pakeliauti po pasaulio virtuves net neišenat iš namų. 

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Laidos svečias Marius savo kulinariniame tinklarašyje "Maisto Kelionės" dalinasi įvairių šalių virtuvių receptais, o pats vyras teigia, kad turi silpnybę kelionėms bei kokybiškam ir egoztiškam maistui. Tad kiekvienas aplankęs Mariaus tinklaraštį gali išbandyti puikius patiekalus, atrasti naujus skonius ir prisijaukinti kitų šalių virtuvę savo namuose.

 

Marius pamini, kad iš visų aplankytų šalių, labiausiai jį sužavėjo Tailandas. Būtent Tailando metu Marius susipažino su įdomesne egzotiką ir būtent tai jam padarė didelį įspūdį. Maisto gatvės kultūra šiose šalyse labai išvystyta, tad norint paragauti tų kraštų tikruosius skonius, tiek laidos vedėjas Mindaugas, tiek pats Marius rekomenduoja būtent gatvėje.

REKLAMA

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos svečias Marius gamino gardžią tailandietišką sriubą su vištiena, krevetėmis ir kokoso pienu. Šią sriubą ruošdamas Marius sako, kad padarė vieną korekciją pagal savo skonį - sriubą gardino kokosu pieno, o tradiciškai sriuba būna skaidri ir kokosų pienas nėra naudojamas, bet kartais yra įpilamas nesaldintas kondensuotas pienas. Ruošiant šią sriubą Marius pataria naudoti krevetes su kiautais, nes kiautai vėliau gali būti panaudojami gardaus sultinio išvirimui.

 

Marius pamini, kad žaliosios citrinos sulčių nereikėtų pilti į verdančią sriubą ar troškinį, nes citrinų sultys pasidaro karčios nuo karščio. Tad norint patiekalą pagardinti, reikėtų tai daryti pačioje pabaigoje arba prieš tiekiant.
 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos šefas Tomas ruošė čili "Con carne" su vištienaŠis meksikietiškas patiekalas taps tikra puošmena ant kiekvieno stalo, kuris žavės ne tik žaviu patiekimu, bet ir gardžiu skoniu. Žinoma, troškinį puikiai tinka valgyti ir tiesiog iš lekštės, o šalia patiekti tortilijos arba tiekti šiuo puošniu būdu.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Antrasis laidos šefas Vylius mus nukelia į Italiją ir laidos metu gamino keptas bulvių riekeles su tuno padažuŠis greitai ir nesudėtingai paruošiamas patiekalas sužavės kiekvieną bulvių patiekalų mėgėją, o išskirtinis tuno padažas maloniai nustebins kiekvieną, prisėdusį prie stalo.

 

Nuotrauka Vyliaus Blauzdavičiaus, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital