LaMaistas TV laida - "Gera mėsa - kaip išsirinkti ir skaniai paruošti?"

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2020-10-11
LaMaistas TV laida - "Gera mėsa - kaip išsirinkti ir skaniai paruošti?"

Šio sekmadienio, spalio 11 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų talentingieji šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias, mėsos ekspertas Deividas Saldukas dalinosi naudingais patarimais apie mėsą - kaip išsirinkti mėsą, kas yra T-bone kepsnys, kaip skaniai paruošti mėsą ir, žinoma, dalinosi labai gardžiais receptais.

 

Jeigu nespėjote pasižiūrėti laidos gyvai, jos įrašą rasite žemiau. Visi laidoje gaminti receptai pasiekiami čia, o daugiau apie juos - toliau šiame straipsnyje.

 

 

Šį kartą laidos šefai, laidos svečias ir visa komanda persikėlė į "Downtown forest" - išskirtinę vietą, kurioje galima išsinuomoti kepsinę ir pasimėgauti gražia gamta ir ramybe su gardžiu maistu. Be viso to galima ir išsinuomoti kambarį, pailsėti puikioje vietoje ar pastovyklauti bei paklausyti puikios muzikos. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Grilio ekspertas Vylius pamini, kad ruošiant jautieną ar kitą mėsą, kuri turi daugiau riebalo yra labai svarbus gaminimo pradžios momentas. Iš šaldytuvo išimtą mėsą reikėtų valandą palikti kambario temperatūroje, kad sušiltų, o jei norisi greičiau - ją perlieti šiltu vandeniu, bet jokiu būdu ne karštu.

 

Vylius primena, kad jei kepama ką tik iš šaldytuvo ištraukta šalta mėsa, tuomet viduryje ji lieka šalta, riebalas neištirpęs, o pati mėsa bus kieta ir sausa. Dar daugiau naudingų patarimų, kaip ir iki kokios temperatūros geriausia atšildyti mėsą, bei kaip ją teisingai iškepti Vylius dalinosi laidoje.

REKLAMA

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šios laidos svečias Deividas Saldukas - mėsos žinovas, tad apie mėsos išsirinkimą ir jos gaminimą gali pasakyti labai daug. Deividas sako, kad yra mėsomanas ir simpatizuoja maisto kultūrai, todėl jau daugiau nei 12 metų dirba su mėsa - perka, parduoda ir, žinoma, rekomenduoja.

 

Laidos svečias savo darbais prisideda prie mėsos kultūros plėtros Lietuvoje ir net kai atrodo, jog viskas matyta ir nieko naujo nebėra, Deividas imasi įdėjų įgyvendimo ir štai parduotuvėse gali puikuotis Picanha, Tritip ar papilvės stormenos (Flank steak).

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Laidos svečias Deividas laidoje ruošė jautienos Carpaccio su balzaminiu padažu. Carpaccio - patiekalas atkeliavęs iš Italijos, kai žuvis arba mėsa supjaustoma plonomis riekelėmis. Šis patiekalas greitai pagaminamas, nereikalaujantis daug pastangų ir be įmantrių ingredientų, tad paruošti tikrai paprasta, o ragauti labai skanu. 

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Deividas pamini, kad ruošiant šį patiekalą labai svarbu išsirinkti tinkamą jautienos mėsos dalį - ji turi būti minkšta, turinti mažai raumens ir gyslų, puikiai tiks išpjova, nugarinė, tam tikra kumpinė dalis, bet nereikėtų naudoti menties dalies. Jei norisi, mėsą galima keisti lašiša, tunu ar kita mėgstama žuvi. Deividas siūlo išbandyti ir variantą su vaisiais - persikais, kriaušėmis ir tiekti su ožkos, brie ar kitais minkštais sūriais. Labai daug vietos eksperimentams ir naujiems gardiems atradimams.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Talentingasis laidos šefas Vylius ruošė steiką su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis. Vylius šiam patiekalui naudojo T - bone steiką, kuris yra dalis išpjovos ir nugarinės, o tiekė su gardžiomis keptomis morkytėmis. Patiekalą nesudėtinga paruošti, bet atrodo ypatingai gardžiai, o kiekvienas kąsnelis būtent toks ir yra.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šefas Tomas laidoje gamino lėtai virtą jautienos sprandinę su daržovių koše ir sultinio padažu. Šią virtą jautienos sprandinę galima supjaustyti plonomis riekelėmis ir tiekti kaip ypatingai gardų užkandį arba tiekti kaip karštą patiekalą su daržovių koše. Šiam patiekalui paruošti daug pastangų nereikia, prireiks tik šiek tiek kantrybės iki kol sprandinė išvirs. Bet skonis vertas kiekvienos laukimo minutės!

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Šiame recepte mėsa verdama naudojant cirkuliatorių ir verdama 48 valandas, tačiau neturint cirkuliatoriaus puikiai gali pagelbėti ir paprasta vandens vonelė. Mėsą reikėtų susukti į maistinę plėvelę, įdėti į vandens vonelę ir dėti į įkaitintą orkaitę. Rezultatas pavyks toks pat puikus.

 

Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

 

Išskirtiniais šefų receptais ir kulinarinėmis paslaptimis mėgaukitės žiūrėdami „La Maistas“ kiekvieną sekmadienį 9:30 val. per TV3!

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Lida Elvira Petrauskas Ramanauskas
2020-10-12 05:29
También somos el país del fútbol, SUAREZ Y CAVANI! Hacemos intercambio y los puedo informar. ATSAKYTI
Lida Elvira Petrauskas Ramanauskas
2020-10-12 05:27
Cuando pase la pandemia de Covid 19, los invito y los llevo a conocer las estancias y como se cría nuesto ganado y las carnes de Uruguay. Su trasabilidad desde su nacimiento hasta su faena y su cría a campo libre. Y, el cocinero NO puede tener esa barba para estar al frente de un servicio, nuestra bromatología no lo permite.
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital