Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Steikas su saldžiarūgščiai keptomis morkytėmis
Autorius apie receptą: Čia naudojamas T-bone steikas, kuris yra dalis išpjovos ir nugarinės. Patiekalą nesudėtinga paruošti, o kiekvienas kąsnelis labai gardus. Svarbus momentas yra pati gaminimo Čia naudojamas T-bone steikas, kuris yra dalis išpjovos ir nugarinės. Patiekalą nesudėtinga paruošti, o kiekvienas kąsnelis labai gardus. Svarbus momentas yra pati gaminimo pradžia - nereikėtų skubėti dėti mėsos kepti ją vos ištraukus iš šaldytuvo. Turint laiko rekomenduoju ją atšildyti kambario temperatūroje arba perlieti šiltu vandeniu, kitu atveju mėsa bus kieta ir sausa bei šalta viduje. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
700 gramų jautienos išpjovos (T-bone dalis, naudojau sausai brandintą)
250 gramų morkų (mažų arba lazdelėmis pjaustytų didelių)
3 šaukštai balzaminio acto
1 šaukštas medaus
1 vienetas greipfrutų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Prieš gamindami steiką palaikykite kambario temperatūroje bent valandą, kad atšiltų.
2.
Garnyrui morkytes trumpai apkepinti ant griliaus grotelių (arba tiesiog karštoje sausoje keptuvėje).
3.
Tada morkytes perkelti į gerai įkaitintą keptuvę (idealu - špižinę). Įspausti greipfruto sultis, išmaišyti. Morkytes vis pamaišant troškinti apie 4 - 5 minutes, kad šiek tiek suminkštėtų.
4.
Dėti medų, actą.
5.
Ant gerai įkaitintos kepsninės grotelių dėti steiką ir kepti iš pradžių po 3 minutes iš abiejų pusių.
6.
Tada toliau kepant pradėti stebėti termometru steiko vidinę temperatūrą. Kai temperatūra pasieks 54 laispsnius, nuimti nuo grotelių ir palikti pasiilsėti bent 5 minutes (galima suvynioti į foliją), jog sultys steiko viduje tolygiais pasiskirstytų.
7.
Steiką patiekti su keptomis morkytėmis.
8.
Patiekiant steiką pabarstyti druska ir šviežiai maltais pipirais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital