Geriau negu limonadas! Naminiai vaisvandeniai žingsnis po žingsnio - patarimai + 17 receptų

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2021-06-16
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Vaisvandeniai limonadas

Oro temperatūrai vis kylant norisi atsigaivinti gėrimais, tačiau labai saldūs limonadai troškulį malšina prastai, o paprastas vanduo greitai pabosta? Dalinamės patarimais, kaip pagardinti vandenį įvairiais vaisiais, daržovėmis, žolelėmis, arbata ir kitais priedais - tokie naminiai šalti gėrimai yra tikras išsigelbėjimas karštomis dienomis, be to jie naudingi sveikatai ir dailiai atrodo. Kad įkvėpimo rasti būtų dar lengviau, straipsnio apačioje pateikėme šiuos puikius naminių vaisvandenių receptus.


Kodėl mums reikia vandens ir kiek jo gerti?

Apie 70% žmogaus organizmo sudaro vanduo, jo yra visuose audiniuose (net ir kauluose!) ir organuose, jis dalyvauja visuose organizme vykstančiuose procesuose. Vandens stoką pajuntame ne tik troškuliu, bet ir kitais nemaloniais simptomais: alkiu, galvos svaigimu ir skausmu, darbingumo sumažėjimu, mieguistumu, irzlumu ir pan.

Neabejojama, kad vanduo yra būtinas gerai savijautai, tačiau egzistuoja daug skirtingų teorijų, kaip ir kiek vandens reikėtų išgerti. Dauguma medikų, mitybos ir sveikos gyvensenos specialistų sutinka, kad išgeriamo vandens kiekis turėtų būti individualus ir priklausyti nuo žmogaus svorio, mitybos ypatumų ir fizinio aktyvumo. Norint apskaičiuoti vidutinį vandens poreikį galite pasinaudoti paprasta formule: savo kūno svorį kilogramais padauginkite iš 0,03 ir gausite dienos vandens normą litrais. Pavyzdžiui, 70 x 0,03 = 2,1 L. Vadinasi, 70 kg sveriantis žmogus turėtų išgerti apie 2 L vandens.

Reikėtų pabrėžti, kad ši formulė sudaryta, atsižvelgiant į statistiškai vidutinišką žmogų: vidutiniškai arba kiek menkiau fiziškai aktyvų, valgantį sąlyginai daug mėsos ir pieno produktų, gyvenantį vidutinio klimato juostoje. Jeigu aktyviai sportuojate arba vyrauja labai karšti orai, jums reikėtų gerti daugiau vandens. Jeigu jūsų mitybos pagrindą sudaro arba labai didelę dalį užima šviežios daržovės, vaisiai, tirštieji kokteiliai, sriubos, skysti troškiniai, vandens jums reikės mažiau.
 

Vanduo gyvybė

Vanduo - gyvybės šaltinis. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Naminiai vaisvandeniai - svarbiausia kokybiškas vanduo ir drąsa eksperimentuoti

Tyras vanduo be jokių priedų yra puikus pasirinkimas, tačiau užtrukę vos minutėlę galite paruošti puikių, aromatingų, skanių ir gražių vaisvandenių.

1. Vanduo. Pagrindinė namuose gamintų vaisvandenių sudėtinė dalis, žinoma, yra vanduo, todėl jo kokybei ir skoninėms savybėms reikėtų skirti daugiausiai dėmesio.

Požeminis vanduo (vanduo iš čiaupo). Dažnai neįvertiname, kad Lietuvoje turime didelę gamtos dovaną - puikios kokybės požeminį geriamąjį vandenį, kuris bėga iš kiekvienuose namuose esančių čiaupų. Šis vanduo yra puikios kokybės ir visiškai saugus gerti. Žinoma, geriamojo vandens kokybę gali pabloginti blogas vandentiekio tinklas, seni vamzdynai, tuomet vandens skoninės savybės, išvaizda, kvapas gali pakisti, tačiau jis vis tiek bus saugus gerti. Vis tik, tokį geriamąjį vandenį geriau būtų perfiltruoti.

Stalo vanduo. Dideliuose buteliuose parduodamas stalo vanduo nėra natūraliai, gamtoje susidaręs vanduo. Tai gėrimas, pagamintas sumaišius natūralų geriamąjį požeminį vandenį (paprastai kalbant, vandenį iš čiaupo) su mineraliniu vandeniu, šaltinio vandeniu arba jį mineralizuojat. Stalo vanduo gali būti papildomas vitaminais, aromatizuojamas kvapiosiomis medžiagomis, gazuojamas angliarūgšte.

Mineralinis vanduo. Tai natūralus, gamtinės kilmės vanduo, kuriame yra įvairių mineralinių medžiagų, lemiančių šio vandens skonį ir savybes. Mineralinis vanduo gali būti skirstomas pagal ištirpusių medžiagų kiekį, t.y. mineralizaciją nuo labai mažos mineralizacijos vandens iki sūrymo. Mineraliniai vandenys taip pat skirstomi į tipus, pagal tai kokių mineralinių medžiagų juose gausiausia, pavyzdžiui natrio chloridiniame vandenyje bus daugiausia valgomosios druskos ir toks vanduo turės truputėlį sūrumo. Labai svarbus ir mineralinio vandens išgavimas - jis griežtai prižiūrimas ir reglamentuojamas. Mineralinis vanduo yra išgaunamas iš giliai po žeme glūdinčių klodų ir be jokio sąlyčio su oru išpilstomas į butelius. Mineralinio vandens sudėtis negali būti niekaip keičiama, jis negali būti papildomai dezinfekuojamas, konservuojamas ir pan., tačiau leidžiama jį prisotinti burbuliukais, t.y. angliarūgšte.

Šaltinio vanduo. Tai, iš esmės, yra mineralinis vanduo, tačiau jam nėra taikomi tokie griežti sudėties nekintamumo, gavybos ir išpilstymo reikalavimai. Šaltinio vanduo yra išgaunamas iš požeminių vandens telkinių arba iš šulinių, jis gali natūraliai ištrykšti į žemės paviršių versmėmis. Šaltinio vandenyje ištirpusių mineralinių medžiagų koncentracija, tad ir vandens skonis kaskart gali truputį skirtis. Šaltinio vandenį gerti dažniausiai yra saugu, tačiau vis tik jo kokybė nėra nuolat stebima, tiriama ir užtikrinama. Pavyzdžiui, prie gyvenamųjų namų esančių šulinių vandens tyrimais gyventojai raginami rūpintis patys.

Mineralizuotas vanduo. Tai vanduo, kuris papildytas mineralais. Pavyzdžiui, stalo vanduo gali būti mineralizuojamas, t.y. papildomas mineralais, kurių jame natūraliai, „iš gamtos“ nebuvo.

Gazuotas vanduo. Tai angliarūgštės (anglies dioksido dujų) pripildytas vanduo. Šie burbuliukai yra visiškai nepavojingi, tokios dujos išsiskiria mums kvėpuojant, rūgimo, tešlos kilimo ir daugelio kitų mūsų aplinkoje ir gamtoje vykstančių procesų metu. Gazuotas gali būti mineralinis, šaltinio ir stalo vanduo. Gazuotu vandeniu galima atskiesti jau paruoštus vaisvandenius prieš pat tiekimą, tuomet pavyks švelnaus, subtilaus skonio, limonadą primenantis gėrimas, kuris ypač patiks vaikams.
 

Truikinių šaltinis

Truikinių šaltinis (arba Šmitos versmė) - vienas iš kelių šimtų į paviršių trykštančių Lietuvos šaltinių. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2. Įvairūs vandens pagardai ir jų deriniai. Vandenį galima pagardinti labai įvairiai, svarbu, kad pasirinkti priedai būtų neapipeliję, neapipuvę, neparūgę, tinka tiek švieži, tiek šaldyti. Galite naudoti pavienius pagardus arba mėgautis įvairiais jų deriniais pagal savo skonį arba mūsų kelis mūsų pasiūlytus receptus.

Visus pasirinktus priedus (net ir prieskonius) reikėtų kruopščiai nuplauti, nušveisti. Žievelę turinčių vaisių ir daržovių galima nelupti, nes žievelė vaisvandeniams suteikia intensyvesnio skonio ir tokios riekelės atrodo gražiau, tačiau tuomet vertėtų rinktis tikrai saugius, ekologiškus, pesticidais ir kitomis chemininės medžiagomis nenupurkštus vaisius, daržoves. Jeigu neturite galimybės jų gauti, žieveles verčiau nulupkite, nes jose „blogio“ koncentracija yra didžiausia.

Priedus reikėtų supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, net galima vos patrinti, kad išsiskirtų daugiau sulčių ir ruošiami vaisvandeniai greičiau prisipildytų skonio.

Vaisiai ir uogos. Citrinos riekele pagardinta stiklinė vandens yra tikra klasika, tačiau galite naudoti ir bet kuriuos kitus riekelėmis ar kubeliais pjaustytus vaisius, į kelias dalis perpjautas arba truputį patrintas uogas. Vandeniui paskaninti tiks apelsinai, laimai, greipfrutai, persikai, nektarinai, melionai, arbūzai, braškės, mėlynės, avietės, šilauogės ir kt. Galima naudoti tiek šviežius, tiek ir šaldytus vaisiu, uogas.

Daržovės. Vandenį galima pagardinti ne tik vaisiais ar uogomis, bet ir gaivumo suteikiančiomis daržovėmis. Tam labai tinka griežinėliais ar lazdelėmis pjaustyti agurkai, salierai, pankoliai.

Žolelės. Į vandenį galima įdėti mėtų, rozmarino, baziliko, čiobrelių, kalendros, krapų ar petražolių šakelę, gėrimui suteiksiančią ypatingo aromato.

Gėlės. Vandenį galima padailinti valgomomis, malonų kvapą suteikiančiomis gėlėmis: rožėmis, levandomis, našlaitėmis, medetkomis, chrizantemomis, nasturtomis, serenčiais, rugiagėlėmis ir pan. Svarbu, kad gėlės būtų nuskintos švarioje vietoje ir neapipurkštos chemikalais.

Skysčiai. Vandenį galima pagardinti ir įvairių vaisių, uogų, daržovių sultimis ar tyrėmis, stiprios arbatos šlakeliu. Svarbu, kad kitų skysčių kiekis būtų nedidelis - juk mes ruošiame paskanintą vandenį, o ne vandeniu skiedžiame sultis ar šaltą arbatą. Paruoštus vaisvandenius galima atskiesti šaltu gazuotu vandeniu - pavyks sveikuoliškas, švelnaus skonio limonadas su burbuliukais.

Saldikliai. Rekomenduojame ruošti kuo natūralesnio skonio vaisvandenius ir jeigu norisi daugiau saldumo, siūlome rinktis saldžius, labai gerai prinokusius vaisius ir uogas. Jeigu esate tikri smaližiai, pasiruoštą vandenį galite pasaldinti nedideliu kiekiu cukraus, medaus, klevų sirupo, uogienės ar kitais saldikliais.

Prieskoniai. Cinamono lazdelės, kardamono arba vanilės ankštys, anyžių žvaigždelės, gvazdikėliai, imbiero riekelės vandeniui suteiks subtilaus skonio ir nuostabų aromatą.
 

Vanduo su vaisiais ir uogomis

Šviežiais vaisias, uogomis, žolelėmis pagardintas vanduo ir skanus, ir puikiai gaivina, ir dailiai atrodo. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

3. Vandens paruošimas, laikymas ir šaldymas. Paskanintą vandenį paruošti labai paprasta! Į didelį stiklainį ar ąsotį sudėkite pasirinktus, norimo dydžio gabaliukais supjaustysu priedus ir pagardus bei juos užpilkite vandeniu. Priedų ir pagardų bei vandens santykis yra jūsų asmeninis reikalas - kuo daugiau vaisių, uogų ir kitų skanėstų, tuo greičiau vanduo prisipildys skoniu ir tuo skonis bus intensyvesnis. Mes manome, kad priedai turėtų užildyti penktadalį ar ketvirtį stiklainio, tačiau išbandyti įvairius variantus - galbūt jums pakaks vos poros citrinos griežinėlių ir kelių mėtos lapelių.

Vanduo prisipildo skoniu priklausomai nuo pasirinktų pagardinimų - pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai ar supjaustytos prinokusios uogos savo skonį vandeniui atiduoda vos per pusvalandį, o štai cinamono lazdelei būtina mirkti kelias valandas. Mes manome, kad optimalus sumaišytų vaisvandenių „brandinimas“ yra 3-4 valandos laikant šaldytuve arba 1-2 valandos laikant kambario temperatūroje. Žinoma, galite vandenį „brandinti“ šaldytuve pernakt, tačiau tuomet ryte rekomenduojame jį nukošti ir naudotus pagardus išmesti - jie jau bus atidavę savo skonį ir praradę „prekinę išvaizdą“, be to, ilgai vandenyje laikomi vaisiai, uogos, daržovės gali imti rūgti. Jeigu norite, išmetę jau pabuvusius pagardus, galite įdėti šiek tiek šviežių - jie suteiks dar daugiau skonį ir gėrimas atrodys gražiau.

Vandenį galite ne tik šaldyti šaldytuve, bet ir papildomai atvėsinti ledukais. Juos rekomenduojame suberti prieš tiekiant. Jeigu norite, ledukus galite užšaldyti su pasirinktais pagardais (tinka visi, kuriuos naudojate vandens gardinimui, tačiau ypač dailiai atrodo uogos, žolelių lapeliai). Vandeniui dar daugiau suteikiančius ledukus galite pagaminti iš sušaldytų vaisių, uogų, daržovių sulčių arba tyrelės. Vietoje ledukų puikiai tiks ir sauja šaldytų uogų ar vaisių kubelių.

Naminius vaisvandenius prieš patiekiant galima atskiesti nesaldintu gazuotu vandeniu -  tuomet pavyks švelnaus, subtilaus skonio, limonadą primenantis gėrimas, kuris ypač patiks vaikams.
 

Ledukai su uogomis ir mėtomis

Ledukai su žolelėmis ir uogomis atšaldys ir papuoš įvairius gėrimus. Nuotraukos šaltinis Shutterstock



17 receptų, kurie taps jūsų mėgstamiausiais vasarą: skaniausi, kvapniausi ir gražiausi vaisvandeniai

Siūlome išbandyti mums patinkančius vaisvandenių receptus, tačiau juos ruošiant eksperimentuoti yra ypač lengva. Komentaruose kviečiame pasidalinti jums patinkančių vaisių, uogų, daržovių ir kitų pagardų deriniais.

Vanduo su agurkais, laimu ir mėtomis

Tai vienas iš tradiciškiausių ir labiausiai gaivinančių derinių. Jeigu norite, laimus galite pakeisti citrinomis, o vietoje agurkų tiks salierai.
 

Vanduo su agurkais

Vanduo su agurkais, laimais ir mėtomis - puikiai atgaivina. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 2 laimų;
  • 1 trumpavaisio agurko;
  • 1-2 mėtų šakelių.


Gaminimas:

  1. Laimus ir agurką supjaustykite plonomis riekelėmis. Užpilkite vandeniu, įdėkite mėtų šakeles.
  2. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  3. Tiekiant įdėkite ledukų.



Vanduo su braškėmis, arbūzais ir mėtomis

Braškėmis ir arbūzu pagardintas vanduo - tikras vasaros skonis! Jeigu norite, šį vandenį galite patiekti ir jį vėsinti ne ledukais, o šaldytomis braškėmis arba šaldytais arbūzo gabaliukais.
 

Vanduo su braškėmis ir arbūzais

Braškės + arbūzai = karšta vasarėlė! Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • didelės saujos braškių;
  • riekės arbūzo;
  • patiekimui kelių šaldytų braškių arba šaldytų arbūzo kubelių (jeigu norite);
  • papuošimui mėtų (jeigu norite).


Gaminimas:

  1. Braškes perpjaukite pusiau arba į keturias dalis. Arbūzą supjaustykite stambiais kubeliais. Užpilkite vandeniu.
  2. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  3. Tiekiant įdėkite ledukų arba šaldytų braškų, arbūzo gabaliukų, papuoškite mėtomis.



Vanduo su apelsinais ir mėlynėmis

Tiek apelsinai, tiek ir mėlynės turi truputį rūgštelės, kuri atgaivina ir energizuoja. Šį gėrimą papildomai galima paskaninti žolelėmis, pavyzdžiui, gaiviomis mėtomis arba truputį kartumo suteiksiančiais rozmarinais.
 

Vanduo su apelsinai ir mėlynėmis

Mėlynės puikiai draugauja su apelsinais. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 2 sultingų apelsinų;
  • saujos mėlynių;
  • papuošimui mėtų (jeigu norite).


Gaminimas:

  1. Mėlynes suberkite į ąsotį ir vos paspauskite, kad išsiskirtų sultys. Sudėkite riekelėmis pjaustytus apelsinus.
  2. Užpilkite vandeniu.
  3. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  4. Tiekiant įdėkite ledukų, papuoškite mėtomis.



Vanduo su greipfrutais ir rozmarinais

Šis vandenėlis turi truputį kartumo ir puikiai gerina virškinimą, todėl labai tiks po sočių pietų ar vakarienės.
 

Vanduo rozmarinais ir greipfrutais

Šis vanduo turi truputį kartumo, bet puikiai atgaivina. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 1 didelio greipfruto;
  • 2-3 šakelių rozmarino.


Gaminimas:

  1. Greipfrutus supjaustykite riekelėmis ar kubeliais. Dėkite į ąsotį su rozmarinų šakelėmis.
  2. Užpilkite vandeniu.
  3. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  4. Tiekiant įdėkite ledukų.



Vanduo su citrinų sultimis, imbieru ir mėtomis

Citrinų ir imbiero derinys labai pasitarnauja peršalus, tačiau ir karštomis dienomis jo nereikia atsisakyti.
 

Vanduo su citrinų sultimis

Citrinos, imbierai ir mėtos padeda ne tik susirgus, bet ir norint atsigaivinti. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 4 citrinų;
  • 2-3 cm ilgio imbiero gabaliuko;
  • kelių šakelių mėtų.


Gaminimas:

  1. Išspauskite 3 citrinų sultis. Likusią citriną supjaustykite riekelėmis. Imbierą nuskuskite (tai labai patogu padaryti braukiant šaukštu), supjaustykite plonytėmis riekelėmis.
  2. Viską užpilkite vandeniu, įdėkite mėtas.
  3. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  4. Tiekiant įdėkite ledukų.



Vanduo su trintomis braškėmis, citrina ir bazilikais

Gaivūs, bet truputį saldumo turintys bazilikai dera tikrai ne vien prie pomidorų ir mocarelos. Tai subtilus skonio ir aromato pagerinimas vandeniui su trintomis braškėmis.
 

Vanduo su braškėmis ir bazilikais

Galbūt nustebsite, kad bazilikai tikrai tinka ne vien pikantiškiems patiekalams pagardinti. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 2 didelių saujų braškių;
  • 1 nedidelės citrinos
  • kelių šakelių baziliko.


Gaminimas:

  1. 1 saują braškių sutrinkite maisto smulkintuvu arba tiesiog šakute, sumaišykite su 1 citrinos sultimis. Kitą saują braškių supjaustykite riekelėmis.
  2. Užpilkite vandeniu, įdėkite bazilikus.
  3. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  4. Tiekiant įdėkite ledukų.



Vanduo su arbata, avietėmis ir laimais

Nepagalvokite klaidingai, šis gėrimas nėra šaltoji arbata, nes arbatos naudojama nedaug, ji skirti tik skoniui sustiprinti ir maloniam aromatui išgauti. Jeigu norite, galite naudoti žaliąją, kinrožių arba kitokią arbatą.
 

Vanduo su arbata

Vanduo su šlakeliu šaltos arbatos suteiks energijos ir atgaivins. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

2 L vandens;

  • 2 šaukštelių (arba 2 pakelių) juodos arbatos;
  • saujos prinokusių aviečių (gali būti šaldytos) + kelių papildomų papuošimui;
  • 1-2 laimų.


Gaminimas:

  1. Nupilkite ir užvirkite 1 stiklinę vandens. Ja užplikykite arbatą. Palikite „pritraukti“ ir visiškai atvėsinkite. Nukoškite.
  2. Avietes truputį patrinkite, užpilkite arbata ir vandeniu, įdėkite plonomis riekelėmis pjaustytus laimus. 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  3. Tiekiant įdėkite ledukų, papuoškite avietėmis.



Vanduo su žaliąja arbata, obuoliais ir cinamonu

Cinamono ir obuolių derinys asocijuojasi su rudeniniais obuolių pyragais ar kvapniais kalėdiniais meduoliais, nes cinamonas iš tiesų turi šildančių savybių. Šiame derinyje jį puikiai „atvėsina“ žalioji arbata, tad gėrimas pavyksta puikiai atgaivinantis.
 

Vanduo su obuoliais ir cinamonu

Cinamono ir obuolių derinys tinkamas ne tik pyragams kepti. Nuotraukos šaltinis Shutterstock

 

Jums reikės:

  • 2 L vandens;
  • 2 šaukštelių (arba 2 pakelių) žaliosios arbatos;
  • 2-3 cinamono lazdelių;
  • 2-3 saldžių obuolių;
  • šlakelio citrinų sulčių;
  • pasaldinimui trupučio medaus (jeigu norite);
  • papuošimui mėtų (jeigu norite).


Gaminimas:

  1. Nupilkite ir užvirkite 1 stiklinę vandens. Ja užplikykite žaliąją arbatą, įdėkite cinamono lazdeles. Palikite „pritraukti“ ir visiškai atvėsinkite. Nukoškite. Arbatžoles arba arbatos pakelius išmeskite, o cinamono lazdeles pasilikite.
  2. Obuolius supjaustykite plonomis riekutėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad neparuduotų.
  3. Paruoštą arbatą, cinamono lazdeles, obuolius užpilkite vandeniu ir 3-4 valandas palaikykite šaldytuve.
  4. Tiekiant įdėkite ledukų, jeigu norite pasaldinkite medumi, papuoškite mėtomis.

 

Labai skanus, gaivus ir natūraliai saldus limonadas - puikus pasirinkimas karštą dieną. Galima rinktis vaisius kokius tik norite, puikiai tiks obuoliai, persikai, kriaušės ir kiti mėgstami.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Gaivus ir labai skanus gėrimas su mėtomis ir citrusiniais vaisiais. Tobulai atgaivins su ledukais!

Receptą rasite čia.

Šis naminis limonadas - tobula atgaiva karštą vasaros dieną. Aišku, kuo skanesnis arbūzas, tuo geresnis ir limonadas, bet net jeigu namo parsinešėte vidutinio skanumo arbūzą, šis gėrimas vis tiek pavyks puikus!

Receptą rasite čia.

Gaivus ir greitai pagaminamas gėrimas su labai kvapniu skonių deriniu - mėtomis ir čiobreliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Gaivus, saldžiarūgštis gėrimas su lengvu rožės aromatu. Rožės turi vėsinančių savybių, todėl šis gėrimas puikiai tinka karštai vasaros dienai. Vietoje cukraus galima saldinti klevų ar kitokiu natūraliai saldžiu sirupu.

Receptą rasite čia.

Karštai vasaros dienai siūlome išbandyti gaivų, arbūzinį gėrimą su mėtomis - gaivus, natūraliai spalvingas ir labai skanus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Gaivus limonadas su uogomis ir mėtomis. Puikiai atgaivins!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Rima, Wise Taste

Labai skani ir natūrali arbata, tinkanti atsigaivinti karštomis vasaros dienomis. Saldinti galima ir medumi ar klevų sirupu.

Receptą rasite čia.

Šis gėrimas ne tik gaivinantis, bet ir turintis daug vitaminų ir naudingųjų medžiagų, kurios slypi melionuose ir mėtų lapeliuose. Vietoje meliono taip pat galite naudoti arbūzą ar kitus mėgstamus vaisius. Svarbiausia, kad gėrimas paruošiamas vos per kelias minutes ir iškart galima mėgautis mėtų ir melionų teikiama gaiva.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital