Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Žaliųjų šparaginių pupelių ir abrikosų salotos
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 g žaliųjų šparaginių pupelių,
75 g džiovintų abrikosų,
1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių,
druskos,
200 g konservuotų saldžiųjų kukurūzų,
3 graikiniai riešutai.

Padažui:
1 šaukštas apelsinų sulčių,
1 šaukštas alyvų aliejaus,
1 arbatinis šaukštelis medaus,
šviežiai maltų pipirų,
keletas lašų citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Abrikosus užpilame šaltu vandeniu ir palaikome 3 val. Išmirkytus abrikosus kartu su vandeniu supilame į puodą, užviriname, uždengiame ir paverdame 5-10 min., kol suminkštėja. Nuvarviname, kiekvieną abrikosą supjaustome šiaudeliais, sudedame į salotinę ir sumaišome su tarkuotomis apelsinų žievelėmis. Puode užviriname vandenį, pasūdome ir sudedame šparagines pupeles. Paverdame 5 min., kol pupelės suminkštėja, bet neištyžta. Nuvarviname, perplauname šaltu vandeniu, dar kartą gerai nuvarviname ir supjaustome. Dedame į salotinę ant abrikosų kartu su nuvarvintais kukurūzais. Sumaišome. Padažui dubenyje suplakame apelsinų sultis, alyvų aliejų, medų, maltus pipirus ir druską. Padažą užpilame ant salotų. Apibarstome prieskoniais ir užpilame keletą lašų citrinų sulčių. Uždengiame plėvele ir palaikome šaldytuve apie 30 min. Dar kartą atsargiai išmaišome, apdėliojame graikinių riešutų puselėmis ir tiekiame.  Labai tinka su šaltos mėsos patiekalais: kiauliena, antiena arba su karšta vištiena.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital