Autorius apie receptą:
Puikus smaližių skanėstas - mumijos! Nereikia nieko kepti, nei įmantrių ingredientų.
Puikus smaližių skanėstas - mumijos! Nereikia nieko kepti, nei įmantrių ingredientų.
Gitana
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
180 gramų
sausainių
(pvz., Selga)
130 gramų
kreminio sūrio
(pvz. Filadelfijos arba maskarponės)
Papuošimui:
200 gramų
balto šokolado
20 gramų
juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius virtuviniu smulkintivu sutriname iki smulkių trupinių.
2.
Trupinius sumaišome su kreminiu sūreliu iki vientisos, šiek tiek lipnios masės.
3.
Iš gautos masės formuojame gero graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir juos dedame ant kepimo popieriumi išklotos lėkštės ar skardelės.
4.
Virš garų vonelės ištirpiname nedidelį gabaliuką balto šokolado (kokius 10-20 gramų). Medinių išmelių, ant kurių mausime popsiukus, galiukus (daugmaž 3-5 cm, tiek kiek smeigsis į rutuliuką) pamirkome tame tirpintame šokolade ir tada iešmelius smeigiame į rutuliukus. Padedame popsiukus į šaldytuvą pusvalandžiui-valandai, jog truputį pastingtų (geriausiai jeigu dedant į šaldytuvą pagaliukai "žiūrės" į viršų)
5.
Tada virš garų vonelės ištirpiname likusį šokoladą ir jame mirkome popsiukus. Pamirkytus sustatome juos į plačią vazą ar stiklinę, jog vienas su kitu nesiliestų, ir padedame į šaldytuvą, jog truputį apstingtų.
6.
Likusį šokoladą, jeigu šiek tiek sukietėjo, dar kartą truputį pašildome virš garų vonelės, kad suskystėtų, ir sudedame į konditerinį maišelį. Maišeliu formuojame mumijų "siūlus" ant rutuliukų, palikdami šiek tiek vietos mumijų akytėms.
7.
Ištirpiname juodą šokoladą ir dantų krapštukų iš jo nupiešiame mumijų akytes. Dedame popsiukus į šaldytuvą, kad papuošimai sustingtų.