Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone
Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone
Vyšninis želė tortas su kokosų pienu ir maskarpone
Autorius apie receptą: Šis tortas yra labai gaivus ir greitai pagaminamas. Vyšnių ir kokosų pieno želė gaminau Kūčių desertui. Taip patiko, kad nusprendžiau pagaminti tortuką. Šaldiklyje turiu Šis tortas yra labai gaivus ir greitai pagaminamas. Vyšnių ir kokosų pieno želė gaminau Kūčių desertui. Taip patiko, kad nusprendžiau pagaminti tortuką. Šaldiklyje turiu daug naminių vyšnių atsargų ir tai yra puikus būdas jas sunaudoti. (...daugiau) Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
šiek tiek aliejaus (formai patepti)
Pagrindui:
180 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Kremui:
400 mililitrų kokosų pieno
250 gramų maskarponės sūrio
pagal skonį cukraus
3 šaukšteliai želatinos
Želė sluoksniui:
500 gramų šaldytų vyšnių (be kauliukų)
150 mililitrų vandens
pagal poreikį cukraus
4 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sviestą ištirpinkite.
2.
Sausainius susmulkinkite ir užpilkite tirpintu sviestu. Masę gerai išmaišykite ir ja išklokite torto formos dugną. Išlyginkite ir tvirtai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą. Prieš tai torto formos sieneles ištepkite bekvapiu aliejumi arba galite naudoti acetatinę juostą.
3.
Kremui 3 šaukštelius želatinos užpilkite šiek tiek ml šalto vandens ir palikite 10 - 15 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės, t.y. indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Maskarponę išmaišykite su kokosų pienu ir berkite cukrų. Cukrus pagal skonį, ragaukite. Įmaišykite pravėsusią želatiną. Atvėsinkite masę ir supilkite ant torto pagrindo. Dėkite į šaldytuvą visiškai sustingti.
5.
Žėlė sluoksniui 4 šaukštelius želatinos užpilkite šiek tiek šalto vandens ir palikite 10 - 15 minučių išbrinkti.
6.
Vyšnias atitirpinkite, skysčio neišpilkite. Berkite cukraus pagal skonį, supilkite vandenį ir statykite trumpam ant kaitros. Kaitinti trumpai, kad vyšnios neprarastų spalvos. Nukelkite nuo ugnies. Į šiltą vyšnių masę dėkite brinkintą želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps. Atvėsinkite ir supilkite ant sustingusios kokosų pieno ir maskarponės masės. Dėkite į šaldytuvą visiškai sustingti.
7.
Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital