Vištienos kepenėlių paštetas su vynu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Vištienos kepenėlių paštetas su vynu
Vištienos kepenėlių paštetas su vynu
Vištienos kepenėlių paštetas su vynu
Vištienos kepenėlių paštetas su vynu
Autorius apie receptą: Aš labai mėgstu paštetą. Jis man puikiai tinka ir pusryčių stalui, ir pietums į darbą, ir galbūt net kaip užkandis. Jau kuris laikas, kai pašteto nebeperku parduotuvėje, nes Aš labai mėgstu paštetą. Jis man puikiai tinka ir pusryčių stalui, ir pietums į darbą, ir galbūt net kaip užkandis. Jau kuris laikas, kai pašteto nebeperku parduotuvėje, nes tiesiog skanaus ten neberandu. Tada imu ir pasigaminu. Esu gaminusi jau ne kartą ir ne vieną receptą parašiusi ir savo tinklalapyje. Šiandien dalinuosi dar vienu receptu su Jumis. Galbūt tokį paštetą pasigaminsite savo šventiniam stalui. Receptą radau "„Skanaus maisto pasaulis" tinklaraštyje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištų kepenėlių
100 gramų sviesto
100 mililitrų raudono vyno (Porto ar kito raudono sodraus vyno)
1 vienetas rausvųjų svogūnų
5 skiltelės česnako
pagal skonį citrinos žievelės (arba apelsino, pagal skonį, tarkuotos)
pagal skonį druskos
pagal poreikį lauro lapų
pagal poreikį šalavijo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Viršui:
šiek tiek sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome.
2.
Keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame šalavijo ir lauro lapus, smulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepiname, kol svogūnas su česnaku, šiek tiek suminkštės.
3.
Kepenėles nuplauname, pašaliname nereikalingas plėveles ir šiek tiek jas pasmulkiname. Sudedame į keptuvę. Supilame vyną, beriame druską, pipirus ir citrinos (apelsino) žieveles bei troškiname apie 20 min., kol vyno kiekis sumažėja per pusę.
4.
Išimame šalavijo ir laupo lapus, o visą keptuvės turinį dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos masės. Masę pilame į indelius. Ant viršaus pilame ištirpinto sviesto, kad paštetas nedžiūtų ir ilgiau išliktų šviežias. Dedame į šaldytuvą.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Laima
2024-01-02 15:13
Kepenėlės per 20 min kepimo perkepe ir tapo karčios. Taip ir galvojau, kad taip bus.. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital