Vištienos iešmeliai su žalumynais

AUTORIUS:
Erika
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Vištienos iešmeliai su žalumynais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Tradiciškai šie iešmeliai, arba kitaip "Liulia" kebabai, yra ruošiami iš ėrienos, tačiau labai skaniai pavyksta ruošti ir iš maltos mėsos, ypač vištienos! Beje, mėsą Tradiciškai šie iešmeliai, arba kitaip "Liulia" kebabai, yra ruošiami iš ėrienos, tačiau labai skaniai pavyksta ruošti ir iš maltos mėsos, ypač vištienos! Beje, mėsą galima suverti ant iešmelių ir kepti ant grotelių, tačiau dalinuosi receptu, kur šis patiekalas kepamas orkaitėje. Patiekti karštą su šviežiomis arba marinuotomis daržovėmis ir šviežiomis žolelėmis. (...daugiau) Erika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
700 gramų vištienos faršo (apytikriai)
1 vienetas svogūnų
1 sauja petražolių (arba kalendros)
1 šaukštelis krakmolo (arba kvietinių miltų)
1 šaukštelis prieskonių šašlykams
0.5 šaukštelio paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną sutarkuoti smulkia burokine tarka. Petražoles susmulkinti.
2.
Vištienos faršą dėti į dubenį, sudėti svogūnų masę, petražoles, berti prieskonius šašlykams, paprikos miltelius, česnako miltelius.
3.
Į paruoštą faršo masę berti krakmolą, kad faršas gerai išlaikytų formą. Faršą gerai išmaišyti iki vientisos masės, tuomet jį išdaužyti - paimti faršą į rankas ir mesti atgal į dubenį (šį veiksmą kartoti bent 10 kartų).
4.
Dubenį su mėsa uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 30 minučių.
5.
Į didelį dubenį pilti šaltą vandenį, sudėti medinius iešmelius ir palaikyti 30 minučių, taip kepdami jie nesudegs.
6.
Faršą padalinti į lygias dalis, kiekvieną dalį susukti į vidutinio dydžio rutulį ir suploti išilgai, tuomet dėti medinį iešmelį ir apgaubti jį faršu. Tą patį veiksmą atlikti su visu turimu faršu ir pagaliukais.
7.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėlioti paruoštus iešmelius.
8.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių temperatūros. Kepimo formą su iešmeliais dėti į orkaitę ir kepti 25 - 30 minučių.
AUTORIUS: Erika
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital