Vištiena švelniame padaže su obuoliais

AUTORIUS:
Nijolė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Vištiena švelniame padaže su obuoliais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Sotus, aromatingas, rudeniškas ir be galo skanus patiekalas. Puikiai tiks tiekti su bulvėmis, makaronais ar ryžiais. Sotus, aromatingas, rudeniškas ir be galo skanus patiekalas. Puikiai tiks tiekti su bulvėmis, makaronais ar ryžiais. Nijolė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
150 mililitrų vištienos sultinio (arba kito mėgiamo)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (arba 2 šaukštų grietinės)
2 vienetai obuolių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas kvietinių miltų
1 šaukštas prieskonių vištienai (arba kitų mėgiamų)
1 šaukštelis itališkų žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos krūtinėles supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais arba juostelėmis, tuomet nusausinti popieriniu rankšluosčiu, dėti dubenį, berti druską, pipirus, prieskonius vištienai ir gerai išmaišyti, kad visi gabalėliai pasidengtų prieskoniais. Tuomet berti miltus ir dar kartą išmaišyti, kad gabalėliai pasidengtų jais.
2.
Obuolius supjaustyti norimo dydžio gabaliukais.
3.
Į keptuvę dėti pusę sviesto, ištirpinti, pilti šaukštą aliejaus, sudėti obuolius, berti druską, pipirus, išmaišyti ir kepti, kol lengvai paskrus ir kiek suminkštės. Paruoštus obuolius perkelti į lėkštę ir atidėti.
4.
Į tą pačią keptuvę sudėti likusį sviestą, ištirpinti, pilti aliejų, sudėti vištieną ir kepti, kol švelniai apskrus ir iškeps, atidėti į lėkštę.
5.
Į tą pačią keptuvę suberti smulkintą svogūną, berti itališkas žoleles, druską, pipirus ir kepti ant vidutinės kaitros, kol svogūnas suminkštės.
6.
Į keptuvę pilti vištienos sultinį, užvirti. Virti neuždengus dangčiu, kol skysčio kiekis šiek tiek pamažės. Pamažinti kaitrą iki silpnesnės ir supilti grietinėlę, išmaišyti. Į keptuvę sudėti vištieną, sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti neuždengus porą minučių. Į keptuvę su vištiena sudėti obuolius ir permaišyti.
7.
Prieš tiekiant tinka pabarstyti svogūno laiškais ar kitais mėgiamais žalumynais.
AUTORIUS: Nijolė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital