Viščiuką perpjauti pusiau išilgai stuburo ir aštriu peiliu atskirti kaulus taip, kad mėsa liktų vienam gabale. Lygiai sudėtą filė išmušti grūstuvėliu, suformuoti stačiakampį. Mėsą įtrinti prieskoniais.
Baltymus standžiai suplakti, įmesti trynį, miltų, žiupsnelį druskos ir iškepti omletą (į omletą galima įberti pilną šaukštą špinatų - bus žalias).
Ant mėsos uždėti ataušintą omletą ir dešrelę arba dvi, jeigu viščiukas didelis. Išlyginti odelės kraštus ir suformuoti vyniotinį, užsiūti jį ir suvynioti į aliuminio foliją.
Troškinti nedideliame vandens kiekyje 45-60 min. (priklausomai nuo viščiuko dydžio).
Ataušinus ištraukti siūlus, supjaustyti vyniotinį riekėmis ir papuošti.
Taip paruoštą viščiuką galima patiekti ir karštą.