Virtinukai su aguonomis - tinka Kūčioms

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Virtinukai su aguonomis - tinka Kūčioms
Autorius apie receptą: Labai skanūs ir nesunkiai paruošiami. Patiekti tinka su mėgiamais priedais, pavyzdžiui medumi. Nenaudojami nei kiaušiniai, nei sviestas, tad tinka Kūčioms. Panašų receptą Labai skanūs ir nesunkiai paruošiami. Patiekti tinka su mėgiamais priedais, pavyzdžiui medumi. Nenaudojami nei kiaušiniai, nei sviestas, tad tinka Kūčioms. Panašų receptą radau prieš kelis metus internete, tik šiek tiek pakoregavome pagal savo skonį. (...daugiau) Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Įdarui:
250 gramų vandens (verdančio, aguonų virimui, + reikės dar pagal poreikį migdolams)
200 gramų aguonų
100 gramų migdolų
3 šaukštai razinų
1 šaukštas aliejaus (beskonio)
Tešlai:
480 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens (verdančio)
3 šaukštai aliejaus (beskonio)
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į prikaistuvį suberti aguonas, jas užpilti vandeniu, išmaišyti, užvirti ir ant silpnos kaitros virti apie 30 minučių iki kol neliks vandens, nepamirškite nuolat maišyti. Jei liko vandens, dar pavirkite, aguonų masė turi būti tiršta.
2.
Migdolus suberti į dubenį, užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pastovėti apie 5 minutes. Tuomet vandenį nupilti ir vėl užpilti verdančiu vandeniu, leisti pastovėti 5 minutes. Migdolus nusausinti ir nuvalyti odeles.
3.
Tešlai paruošti į dubenį berti miltus, druską, aguonas ir išmaišyti. Tuomet pilti aliejų ir sutrinti pirštais.
4.
Į dubenį su miltais pilti 125 ml verdančio vandens ir šaukštu išmaišyti, tuomet supilti likusį vandenį ir atsargiai užminkyti tešlą. Minkyti apie 5 minutes, kol tešla taps elastinga. Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę ir palikti 30 minučių pastovėti.
5.
Įdarui į dubenį berti aguonas, razinas ir sumalti elektriniu trintuvu arba mėsmale. Migdolus susmulkinti elektriniu smulkintuvu.
6.
Į dubenį berti sumaltas aguonas su razinomis ir migdolus, įpilti aliejų ir viską gerai išmaišyti.
7.
Paruoštą tešlą plonai iškočioti, išspausti skrituliukus, ant jų dėti po šaukštą įdaro, perlenkti perpus, suklijuoti kraštus.
8.
Į puodą pilti vandenį, užvirti, sudėti virtinius ir virti apie 3 - 5 minutes.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital