Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir cukinija

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir cukinija
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir cukinija
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir cukinija
Vienos keptuvės patiekalas: vištiena su saldžiosiomis bulvėmis ir cukinija
Autorius apie receptą: Naudojau pomidorų tyrę, bet tiks ir įprastas pomidorų padažas iš stiklainio. Kadangi sūrio stengiuosi naudoti nedaug, tad jo taip pat daug nedėjau į šį patiekalą. Daržoves Naudojau pomidorų tyrę, bet tiks ir įprastas pomidorų padažas iš stiklainio. Kadangi sūrio stengiuosi naudoti nedaug, tad jo taip pat daug nedėjau į šį patiekalą. Daržoves mėgstu supjaustyti smulkiau, nes tada jos greičiau išsitroškina. (...daugiau) Aušra, Skanauk su Aušra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų saldžiųjų bulvių
400 gramų vištienos faršo
1 vienetas cukinijų (nedidelės)
0.5 stiklinės pomidorų tyrės (arba pomidorų padažo)
0.5 stiklinės fermentinio sūrio (tarkuoto)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas citrinų sulčių (šviežių)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį petražolių (smulkiai supjaustytų)
1 šlakelis aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mažame indelyje sumaišyti prieskonius: paprikos ir aitriosios paprikos miltelius, kuminą ir raudonėlį.
2.
Saldžias bulves, cukinijas, svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Česnaką susmulkinti.
3.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vidutinės kaitros. Sudėti vištieną ir kepti, dažnai pamaišant, apie 5-6 min. arba kol vištiena pabals. Vištieną sumaišyti su puse prieskonių mišinio, druska, pipirais. Išimti iš keptuvės.
4.
Išvalyti keptuvę, vėl įkaitinti aliejų. Suberti svogūną ir kepti, dažnai pamaišant, apie 4 min. Suberti česnaką ir pakepinti apie 30 sek. Suberti saldžias bulves ir įpilti apie 3/4 stiklinės vandens.
5.
Uždengti puodą ir troškinti ant vidutinės kaitros apie 6-8 min ar kol jos bus beveik minkštos. Suberti cukiniją. Ją pakepinti apie 3-5 min. ar kol bus minkšta, bet dar išlaikanti formą.
6.
Sudėti vištieną, pomidorų tyrę, suberti likusį prieskonių mišinį, petražoles, druska, pipirus, apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti sūriu. Išjungti kaitrą, uždengti puodą ir leisti pastovėti keletą minučių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Esta
2020-11-12 16:50
Gavosi daug skaniau nei tikejausi! Saldzios bulves man vis neitinka bet sitam recepte labai skanu. (Prieskonius naudijau santa maria vistienai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital