Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis ir daržovėmis

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 44)
Vištienos blauzdelės orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Vištienos blauzdelės orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis
Vištienos blauzdelės orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis
Vištienos blauzdelės orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Toks labai skanus tinginių maistas, kur viskas viename - ir patiekalas, ir garnyras. Tikslioms proporcijoms šis receptas neimlus. Recepte aš surašiau daržoves, kurias naudojau Toks labai skanus tinginių maistas, kur viskas viename - ir patiekalas, ir garnyras. Tikslioms proporcijoms šis receptas neimlus. Recepte aš surašiau daržoves, kurias naudojau pati, bet jas galite drąsiai naudoti ir kitokias ar keisti jų kiekį. Tiesiog daržovių dėkite tiek, kiek yra vietos skardoje.
(...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
5 vienetai vištų blauzdelių
4 vienetai bulvių
3 vienetai svogūnų (nedidelių)
2 vienetai morkų
200 gramų vyšninių pomidorų
4 skiltelės česnako
pagal skonį prieskonių vištienai (naudojau Maggi Idea "Juicy Chicken")
1 šaukštelis raudonėlio (arba čiobrelio ar itališkų žolelių)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos blauzdeles įtrinkite 1-2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir prieskoniais paukštienai (jeigu naudojami prieskoniai būtų be druskos, pagal skonį pasūdykite).
2.
Bulves nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite riekelėmis. Svogūnus nulupkite ir kiekvieną perpjaukite į 6 dalis.
3.
Į kepimo indą sudėkite bulvės, morkas, svogūnus ir pomidoriukus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais bei raudonėliu, įspauskite česnaką. Rankomis viską pamaišykite, jog daržovės tolygiai pasidengtų. Tarp daržovių padarykite vietos ir sudėkite vištų blauzdeles.
4.
Kepimo indą uždenkite dangčiu (arba folija). Kepkite iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių (arba iki iškeps bulvės). Tada indą atidenkite, temperatūrą padidinkite iki 220 laipsnių (jei orkaitėje yra vėjelio funkcija, ją įjunkite) ir pakepkite dar 15 minučių, jog viskas apskrustų.
5.
Patiekiant galima papuošti šviežiais žalumynais, pvz. čiobreliais, petražolėmis ar bazilikais.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Vilija
2017-08-06 16:19
Viskas viename visada būna super! Ir sotu, ir skanu! ATSAKYTI
Laima
2018-07-03 11:46
O taip, skanu ir sotu ATSAKYTI
Rasa
2019-12-28 21:47
Labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital