Vieno puodo vakarienė - orkaitėje keptos vištienos blauzdelės su bulvėmis ir daržovėmis

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Vištienos blauzdelės orkaitėje su bulvėmis ir daržovėmis
Autorius apie receptą: Toks labai skanus tinginių maistas, kur viskas viename - ir patiekalas, ir garnyras. Tikslioms proporcijoms šis receptas neimlus. Recepte aš surašiau daržoves, kurias naudojau Toks labai skanus tinginių maistas, kur viskas viename - ir patiekalas, ir garnyras. Tikslioms proporcijoms šis receptas neimlus. Recepte aš surašiau daržoves, kurias naudojau pati, bet jas galite drąsiai naudoti ir kitokias ar keisti jų kiekį. Tiesiog daržovių dėkite tiek, kiek yra vietos skardoje.
(...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas vištų blauzdelių
4 vienetai bulvių
4 vienetai svogūnų
250 mililitrų sultinio
200 gramų vyšninių pomidorų
2 vienetai morkų
2 saujos šparaginių pupelių
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek pipirų
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Vištienos blauzdeles įtrinti mėgstamais prieskoniais (aš naudojau persilado prieskonius ir alyvuogių aliejų). Jeigu prieskoniai be druskos, pagal skonį pasūdykite. Įtrrintas blauzdeles palikti pastovėti bent valandą (o dar geriau - per naktį).
2.
Į kepimo indą sudėti blauzdeles, stambiai pjaustytas bulves, juostelėmis supjaustytas morkas, ketvirčiais pjaustytus svogūnus, šparagines pupeles ir vyšninius pomidorus. Viską apibarstyti smulkintu česnaku, pagardinti druska ir pipirais ir užpilti sultiniu.
3.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie apie valandą neuždengus, rėžimu "mažasis terminis grilis". Jeigu kepate orkaitėje, kur tokios programos nėra, indą reikia uždengti folija ir kepti 200 C laipsnių temperatūroje apie 40 - 45 minutes, kol bulvės suminkštės, tada nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių, kol viršus gražiai apskrus.
4.
Patiekiant papuošti šviežiais bazilikų lapeliais arba kitais žalumynais.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (2)
Vilija
2017-08-06 16:19
Viskas viename visada būna super! Ir sotu, ir skanu! ATSAKYTI
Laima
2018-07-03 11:46
O taip, skanu ir sotu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital