Vieno indo vištiena orkaitėje su grybų padažu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Orkaitėje kepta vištiena su grybų padažu
Autorius apie receptą: Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau. Skanu, tikrai labai skanu! Jokių ilgų marinavimų, viską paruošite viename inde - kas gali būti geriau. Skanu, tikrai labai skanu! Edita, Oditėlės blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 vienetai vištienos ketvirčių
250 gramų rudųjų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
250 mililitrų vištienos sultinio
60 mililitrų grietinėlės
3 skiltelės česnako
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
0.5 šaukštelio čiobrelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
šiek tiek miltų (vištienai apvolioti)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek sviesto (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos ketvirčius perpjaukite per pusę. Iš abiejų pusių pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, nupurtykite jų perteklių ir apkepkite įkaitintame svieste ar aliejuje pirmiausiai dėdami odele į apačią, kad gražiai apskrustų po 1-2 min. iš abiejų pusių. Apkeptą vištieną perdėkite į lėkštę.
2.
Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, kai tik jis paskleis aromatą, suberkite į keturias dalis pjaustytus ruduosius pievagrybius. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius. Tuomet pilkite vištienos sultinį, suberkite prieskonius, patroškinkite, kol dalis skysčio nugaruos.
3.
Į keptuvę sugrąžinkite vištieną ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min. arba kol iškeps vištiena (perdėkite į kepimo indą, jei keptuvė nepritaikyta orkaitei).
4.
Išimkite vištieną, į keptuvę dėkite garstyčias, supilkite grietinę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis