Vengriški lietiniai su aguonomis ir riešutais

AUTORIUS:
Olga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vengriški lietiniai su aguonomis ir riešutais
Autorius apie receptą: Saldūs lietiniai praskaidrins niūrią dieną ir suteiks energijos kasdieniniams darbams. Receptas tikriems blynų gurmanams. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Saldūs lietiniai praskaidrins niūrią dieną ir suteiks energijos kasdieniniams darbams. Receptas tikriems blynų gurmanams. Receptas iš žurnalo "Darbštuolė". Olga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
350 mililitrų pieno
130 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštas aguonų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį sviesto
Įdarui:
100 gramų graikinių riešutų
100 gramų cukraus
30 gramų razinų
2 šaukštai romo
1 šaukštelis apelsino žievelės (tarkuotos)
1 šlakelis pieno
Padažui:
100 gramų pieniško šokolado
50 mililitrų grietinėlės, liesos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinį suplakite su cukrumi bei druska, įsukite dalį pieno, įsijokite miltus ir išmaišykite iki vientisumo. Pilkite dar tiek pieno, kad paruoštumėte skystą tešlą. Galiausiai įmaišykite aguonas ir aliejų. Palikite pabrinkti apie 20 min.
2.
Razinas užmerkite rome.
3.
Įdarui graikinius riešutus sukapokite ir sumaišykite su rome išmirkytomis razinomis, cukrumi bei apelsinų žievelėmis. Kad įdaras būtų vidutinio tirštumo įpilkite šlakelį pieno.
4.
Pakaitintą keptuvę ištepkite sviestu, pilkite tešlos, ją paskirstykite per visą keptuvės plotį ir kepkite plonus lietinius ant vidutinės ugnies iki gražios rusvos spalvos.
5.
Ant kiekvieno lietinio dėkite įdaro ir susukite į ritinėlį.
6.
Padažui grietinėlę pakaitinkite iki karštumo ir ištirpinkite joje šokoladą, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir liekite ant paruoštų lietinių.
AUTORIUS: Olga
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital