Velykų boba

AUTORIUS:
Rasa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Velykų boba
Velykų boba
Velykų boba
Velykų boba
Velykų boba
Autorius apie receptą: Paprastas receptas, tačiau pati bobą labai papuošia Velykinį stalą ir yra skani. Prieš tris metus gaminau šią bobą, pagal Beatos receptą, tik ji dar naudoja smulkintą Paprastas receptas, tačiau pati bobą labai papuošia Velykinį stalą ir yra skani. Prieš tris metus gaminau šią bobą, pagal Beatos receptą, tik ji dar naudoja smulkintą šviežią imbierą, kurį deda ir į tešlą ir į glaistą. Šiais metais aš ir pabandysiu pagal originalu receptą! (...daugiau) Rasa
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
Tešlai:
450 gramų miltų
6 vienetai kiaušinių
350 gramų cukraus
200 gramų sviesto
150 gramų grietinėlės, liesos
2 vienetai citrinos žievelės
0.5 vieneto citrinų
40 gramų vanilinio cukraus
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
1 vienetas citrinų
200 gramų cukraus pudros
Papuošimui:
200 gramų saldainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Minkštą sviestą gerai išsukti su cukrumi įplakant po kiaušinį. Masė turi tapti puri ir lengva. Sudėti grietinę, pusės citrinos sulčių ir dviejų citrinų nutarkuotas žieveles. Viską dar kartą gerai permaišyti.
2.
Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilininį cukrų. Viską persijoti ir supilti į kiaušinių masę. Gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
3.
Tešlą supilti į keksui kepti skirtą formą ir kepti apie 1 valandą 190 C laipsnių karštumo orkaitėje. Ar boba iškepusi, patikrinti mediniu pagaliuku.
4.
Kol boba aušta, pasiruošiame glaistą, t.y sumaišome cukraus pudrą su 1 citrinos sultimis, glaistas turi gautis pakankamai tirštas. Pilame jį ant šaltos bobos ir viršų pabarstome dekoratyviniais mažais kiaušinukais - saldainiukais. Skanaus!
AUTORIUS: Rasa
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital