Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Velykinė boba su rožėmis ir apelsinais
Autorius apie receptą: Šita boba labai paprastai pagaminama ir visuomet pavyksta. Gaminu ją jau daug metų ir, labai dažnai, pabandžius naują receptą, skubu išsikepti dar ir šitą. Šita boba labai paprastai pagaminama ir visuomet pavyksta. Gaminu ją jau daug metų ir, labai dažnai, pabandžius naują receptą, skubu išsikepti dar ir šitą. Elżbieta Mon
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
640 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
250 mililitrų pieno
8 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų sviesto
100 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (sulčių)
50 gramų apelsinų cukatų
2 šaukštai apelsino žievelės (kupinų)
35 gramai šlapių mielių
1 šaukštelis rožių vandens
1 žiupsnelis druskos
Aptepimui:
2 šaukštai sviesto (labai minkšto)
2 šaukštai cukranendrių cukraus (apytikriai)
Glajui:
140 gramų cukraus pudros
0.5 vieneto citrinų (išspaustų sulčių)
1 šaukštas liofilizuotų aviečių (arba pagal poreikį)
pagal poreikį vandens
Papuošimui:
pagal poreikį gėlių žiedai (valgomų ar kitų priedų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai šiltame piene ištirpinkite mieles ir šaukštelį cukraus, įberkite šaukštą miltų, viską gerai išmaišykite ir palikite 15 minučių, kad ant paviršiaus susidarytų putos.
2.
Paplakite trynius su cukrumi iki šviesaus tiršto kremo, supilkite į pieno ir mielių tirpalą, suberkite miltus, druską, apelsino žievelę, suberkite cukatus, išmirkytus apelsinų sultyse, kartu su visom sultim ir pradėkite minkyti, palaipsniui supilkite rožių vandenį, o po to ištirpintą sviestą. Minkykite tol, kol tešla nelips prie dubens.
3.
Suformuokite rutulį, sudėkite į dubenį, užtraukite dubenį plėvele ir palikite augti gana šiltoje vietoje (~26-28 °C – tai gali būti išjungta ir uždaryta orkaitė) maždaug 80-90 min.
4.
Kepimo formas patepkite minkštu sviestu ir pabarstykite cukrumi.
5.
Pakilusią tešlą ištempkite į stačiakampį, sulankstykite kaip voką ir vėl suformuokite rutulį. Uždenkite jį dubeniu ir palikite 15 min. Po to padalinkite tešlą į 2 dalis, suformuokite rutulius, per vidurį padarykite po skylę ir užmaukite tešlos žiedus ant formos „vamzdžio“. Palikite kilti dar 1-1,5 val. – viskas priklauso nuo aplinkos temperatūros.
6.
Kepti ~45 minutes 170° C. Iškepusias bobas išimkite iš orkaitės, 3-5 minutes palaikykite formose ir išimkite. Palikite ant grotelių.
7.
Atvėsusias bobas paglaistykite avietiniu glajumi. Glajui būtinai reikia persijoti miltelinį cukrų ir liofilizuotas avietes. Sumaišykite cukrų su išspaustos citrinos sultimis, o avietes su vandeniu. Dėkite aviečių tiek, kokios spalvos norėtumėte matyti glajų, iš karto labai nedaug, kad pamatytumėte spalvos intensyvumą, o po to, jei reikia, papildykite. Išmaišytą glajų pašildykite iki 38-39° C ir šiltu glajumi paglaistykite bobas.
Patarimai:
Kepimui naudotos dvi formos po 2 l tūrio.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital