Veganiškos spurgos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 20)
Veganiškos spurgos
Veganiškos spurgos
Veganiškos spurgos
Veganiškos spurgos
Veganiškos spurgos
Autorius apie receptą: Jas valgant net sunku suprasti, kad jose nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų. Draugams veganams ir tiems, kurie negali valgyti minėtų produktų, be abejonės rekomenduoju Jas valgant net sunku suprasti, kad jose nėra nei kiaušinių, nei pieno produktų. Draugams veganams ir tiems, kurie negali valgyti minėtų produktų, be abejonės rekomenduoju išbandyti. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Puiki tradiciniu spurgų alternatyva, jeigu dėl kažkokių priežasčių negalite vartoti pieno ar kitų gyvulinės kilmės produktų. Bet jos turėtų patikti ir tradiciškai Puiki tradiciniu spurgų alternatyva, jeigu dėl kažkokių priežasčių negalite vartoti pieno ar kitų gyvulinės kilmės produktų. Bet jos turėtų patikti ir tradiciškai nusiteikusiems valgytojams. Mūsų regautojai net neatskyrė, jog šiose spurgytėse kažkas kitaip ir valgė su dideliu pasimėgavimu. Kepėme tiksliai pagal receptą ir be įdaro, bet kokia nors mėgiama rūgštesnė uogienė, kaip kad Ingos minima svarainių, čia tiktų puikiai. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
280 gramų sojų pieno (ar kitas mėgstamas augalinės kilmės)
7 gramai sausų mielių
55 gramai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
400 gramų miltų
50 gramų aliejaus (kokosų ar kito mėgstamo ne itin stipraus kvapo)
200 gramų uogienės (galima ir nedėti)
Kepimui:
1 litras aliejaus
Papuošimui:
200 gramų cukraus
1/4 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šiek tiek pašildome pieną (jei turite termometrą, kaitiname iki 35-40 C). Įmaišome sausas mieles ir cukrų. Paliekame keletui minučių, kol mielės suveiks - pienas suputos.
2.
Dubenyje ar stacionaraus kombaino dubenyje sumaišome miltus su druska. Supilame mieles ir pradedame minkyti tešlą. Kai ji susijungia į vieną, supilame aliejų ir minkome, kol tešla taps vientisa ir nebelimpanti prie dubens sienelių.
3.
Išverčiame tešlą į lengvai aliejumi išteptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 1 valandą.
4.
Išverčiame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir iškočiojame į 1.5 - 2 cm storio apskritimą.
5.
Stikline ar specialia formele išspaudžiame apskritimus.
6.
Imame vieną kepimo popieriaus lapą ir jį sukarpome juostomis ir tuomet kvadratėliais dvigubai didesniais nei išspaustos spurgos.
7.
Dedame po spurgą ant kiekvieno lapelio. Juos išdėliojame kepimo skardoje ar ant lentelės kiek atokiau vieną nuo kito. Pridengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje, kol padvigubės, apie 40-60 minučių.
8.
Plačiame puode įkaitiname aliejų. Ar jis įkaitęs patikriname baltos duonos gabaliuku - jį įmetus jis turėtų paruduoti/apkepti per keletą minučių.
9.
Kepame spurgas: imame po vieną popierėlį, ant kurio yra pakilusios spurgos, ir atsargiai, apversdami (kad popierius liktų viršuje, už jo laikome), panardiname spurgas į aliejų ir švelniai nuimame popierių.
10.
Kepame po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
11.
Išimame ir paliekame ant virtuviniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius.
12.
Plačiame dubenyje sumaišome cukrų su cinamonu. Dar šiltas spurgas apvoliojame šiame mišinyje. Išdėliojame spurgas lėkštėje.
13.
Pusę spurgų įdariau svarainių uogiene, naudodama konditerinį maišelį, o kitą pusę palikau be įdaro. Šios spurgos skaniausios tą pačią dieną.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Ela
2022-02-22 08:16
Tikrai puikios spurgos. Išbandžiau ir likau patenkinta. ATSAKYTI
Amber
2017-12-18 15:45
O kodel veganiskos? Kuo blogos tradicines spurgos? Jeigu jau valgyti cepelina - tai tik su mesyte, jeigu valgyti spurga - tai su kiausiniu tesloje. ATSAKYTI
Inga
2017-12-18 22:28
O kuo blogai veganiškos? :) ne visi juk valgo kiaušinius, tai šios spurgos super išsigelbėjimas. Mano mažieji alergiški kiaušiniams ir pieno produktams, o pasmaližiauti mėgsta, tai reikia kažkaip suktis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital