Veganiški kukuliukai su daržovių padažu ir makaronais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Veganiški kukuliukai su daržovių padažu ir makaronais
Veganiški kukuliukai su daržovių padažu ir makaronais
Veganiški kukuliukai su daržovių padažu ir makaronais
Autorius apie receptą: Lėkštė makaronų su sultingais kukuliukais – visų laikų klasika. Toks patiekalas niekad nenuvilia, nes jis ne tik skanus, bet ir jaukus, šildantis. Makaronų, daržovių Lėkštė makaronų su sultingais kukuliukais – visų laikų klasika. Toks patiekalas niekad nenuvilia, nes jis ne tik skanus, bet ir jaukus, šildantis. Makaronų, daržovių padažo ir augalinių kukuliukų derinys patiks daugeliui, tačiau jei šeimoje yra išrankesnių valgytojų, suteikite galimybę savo vakarienės lėkštę komplektuoti patiems: makaronai su padažu, kukuliukai su padažu, o gal makaronai su kukuliukais, bet be padažo? Rinkitės laisvai, bet būtinai paragaukite ir visų trijų harmoningo skonių derinio! Daržovių padažas – visiškai augalinis, maistingas ir itin sodraus skonio. Priklausomai nuo sezono, į jį galite įmaišyti ir gabalėlį cukinijos ar moliūgo. Tokie padažai – būdas suvalgyti daugiau daržovių, to net nejaučiant. Pagal receptą padažo paruošite daugiau nei prireiks šiam patiekalui, bet tai – puiku! Likusį galite padalinti porcijomis ir užšaldyti maišeliuose ar indeliuose. Bus itin patogu panaudoti ateities valgiams. Augalinius kukuliukus gaminkite iš formavimui skirto „Naturli“ sojų faršo. Jo tekstūra yra unikali – dėl ypatingos gamybos technologijos šis faršas yra lipnus, lengvai formuojamas, primena mėsos faršą. Kukuliukus iš jo suformuosite itin lengvai. Pagardinkite juos mėgstamais prieskoniais (galite drąsiai improvizuoti!), o kepti galite tiek orkaitėje, tiek keptuvėje. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Padažui:
500 mililitrų daržovių sultinio
400 gramų konservuotų pomidorų (smulkintų)
2 vienetai salierų stiebų
2 vienetai morkų
1 vienetas poro
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
Kukuliams:
300 gramų sojos faršo (naudojau "Naturli" formuojamą)
0.5 šaukštelio džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
Patiekiant:
pagal poreikį makaronų (mėgstamų)
pagal skonį baziliko
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite padažą. Visas daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais. Didesniame puode virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Pakepinkite kelias minutes, kol svogūnai suminkštės.
2.
Suberkite smulkintus salierus, porus, morkas. Kepkite apie 10 minučių. Vis pamaišykite, kad neprikibtų prie puodo dugno.
3.
Sudėkite pomidorų pastą, supilkite konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Leiskite užvirti, tuomet uždenkite puodą dangčiu, ugnį sumažinkite iki silpnos ir virkite 20 minučių.
4.
Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišykite.
5.
Leiskite šiek tiek atvėsti ir sutrinkite trintuvu iki visiškai lygios tekstūros. Padažą galite naudoti iš karto, atvėsintą porą dienų laikyti šaldytuve arba užšaldyti norimo dydžio porcijomis.
6.
Iškepkite kukuliukus. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
7.
Sojų faršą sumaišykite su visais likusiais ingredientais. Semkite po šaukštą masės ir drėgnais delnais formuokite nedidelius apvalius kukuliukus. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami poros centimetrų tarpus.
8.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 minučių.
9.
Kol kukuliukai kepa, išvirkite mėgstamus makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
10.
Makaronus sumaišykite su keliais šaukštais padažo. Kukuliukus taip pat apliekite keliais šaukštais padažo (arba galite jame kelias minutes patroškinti, jei norite, kad padažas į kukuliukus susigertų labiau).
11.
Į gilias lėkštes dėkite makaronų, ant viršaus – kukuliukų. Papuoškite šviežių bazilikų lapeliais ir patiekite nedelsiant.
Patarimai:
Daržovių padažą galite pasiruošti iš anksto ir kelias dienas laikyti sandariame inde šaldytuve. Likutį padalinkite porcijomis ir užšaldykite. Atšildykite šaldytuve.
Daržovių padažui galite naudoti mėgstamas ar sezonines daržoves. Be universalių prieskoninių daržovių (svogūnų, salierų, česnakų, morkų), padažą galite papildyti, pavyzdžiui, cukinijomis, moliūgais, saldžiosiomis paprikomis.
Kukuliukus galite kepti orkaitėje arba keptuvėje.
Kukuliukus daržovių padaže galite trumpai patroškinti (jei norite, kad būtų minkštesni) arba tiesiog aplieti keliais šaukštais padažo.
Vietoje makaronų galite rinktis ryžius, bolivinę balandą, bulgurą ar kitas mėgstamas kruopas.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital