Vasaros tortas su grietinės kremu ir uogomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Tortas su grietinės kremu ir uogomis
Autorius apie receptą: Tortui pavadinimą sugalvojau savo, tiesiog jo skonis kalbėjo pats už save. Tortas labai gaivus, lengvas, vasariškas. Uogas galima dėti kokias tik mėgstate, aš dėjau braškes, Tortui pavadinimą sugalvojau savo, tiesiog jo skonis kalbėjo pats už save. Tortas labai gaivus, lengvas, vasariškas. Uogas galima dėti kokias tik mėgstate, aš dėjau braškes, šilauoges ir avietes. Tortas labai panašus į šį, kurio receptą atradau jau prieš daug metų. O šį torto receptą nusižiūrėjau „Beatos virtuvė“ laidoje. Jie abu yra puikūs - rekomenduoju. (...daugiau) Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
3 vienetai kiaušinių
90 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
60 gramų rudojo cukraus
60 gramų cukraus
Sulaistymui:
200 mililitrų vandens
0.5 vieneto citrinų
2 šaukštai cukraus
Kremui:
700 gramų uogų (braškių, šilauogių, aviečių ar kitų mėgstamų, apytikriai)
700 gramų grietinės (naudojau 30% riebumo)
150 mililitrų pieno
60 gramų rudojo cukraus
60 gramų cukraus
3 šaukštai želatinos
1/4 šaukštelio citrinos rūgšties
Papuošimui:
pagal poreikį braškių (arba kitų uogų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį suberti cukrų, įmušti kiaušinius ir gerai plakti apie 10 minučių. Įsijoti pusę (45 gramus) miltų ir atsargiai išmaišyti keliais mostais, tuomet įsijoti likusius miltus ir dar pamaišyti. Stengtis daryti kuo mažiau judesių, kad iš kiaušinių išeitų kuo mažiau oro, kitaip biskvitas neiškils.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą ir paskirstyti per visą formą. Paruoštą biskvitą dėti į orkaitę, jos kaitinti nereikia. Kepti 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių. Iškeptą biskvitą atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis.
3.
Į puodelį supilti vandenį, suberti cukrų. Citriną perpjauti pusiau ir įspausti pusę citrinos sulčių, gerai išmaišyti.
4.
Į dubenėlį suberti želatiną, įpilti pieną ir palikti brinkti bent 10 minučių.
5.
Į dubenį sudėti grietinę, suberti rudą ir baltą cukrų, plakti iki kol masė taps puresnė, tuomet suberti citrinos rūgštelę ir dar plakti iki kol masė taps puri.
6.
Išbrinkusią želatiną ištirpinti garų vonelėje, atvėsinti ir plona srovele, nuolat maišant supilti į grietinės masę.
7.
Susmulkinti braškes. Jas ir kitas uogas atsargiai įmaišyti į grietinės masę.
8.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, o šonus - acetato juosta.
9.
Braškes perpjauti pusiau ir išdėlioti ant formos dugno, tai bus torto papuošimas. Ant jų atsargiai, kad braškės nenusistumtų į kitas vietas, sudėti pusę paruošto kremo. Tuomet dėti pirmą biskvitą, lengvai paspausti, jį sulaistyti paruoštu citrinos ir cukraus sirupu.
10.
Ant biskvito sudėti likusį kremą.
11.
Antrąjį biskvitą dėti ant stalo, jį sulaistyti ir šlapiąja puse dėti ant kremo sluoksnio. Lengvai paspausti.
12.
Tortą dėti į šaldytuvą ir palaikyti kelias valandas, kad sutvirtėtų. Kai tortas sustings, išimti jį iš formos apvertus kita puse, kad braškės būtų viršuje. Nuimti kepimo popierių ir jau galima skanauti.
Patarimai:
Naudojau 22 cm skersmens kepimo formą biskvitui kepti ir 26 cm skersmens formą tortui formuoti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
R
2021-06-23 17:02
Kam tiek daug cukraus į tešlą ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital