Gaivus nekeptas tortas su žele gabaliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Nekeptas tortas su žele
Nekeptas tortas su žele
Nekeptas tortas su žele
Nekeptas tortas su žele
Autorius apie receptą: Šį receptą turiu iš savo sesers. Labai skanus, gaivus, vasariškas tortas. Šį receptą turiu iš savo sesers. Labai skanus, gaivus, vasariškas tortas. Justyna, Baltoje lėkštėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
900 gramų grietinės (10-12% riebumo)
4 pakeliai želės (įvairių spalvų)
115 gramų cukraus (1/2 stiklinės)
100 gramų pieniško šokolado
4 šaukštai želatinos (su kaupu)
2 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruošti žėlė iš anksto, tik pilti ne 500 mililitrų vandens, kaip nurodyta ant pakuotės, bet mažiau. Aš pyliau 375 mililitrus kiekvienam pakeliui, kad geriau sustingtų.
2.
Žėlė supjaustyti gabaliukais, šokoladą smulkiai sutarkuoti.
3.
Grietinę išplakti su cukrumi, įpilti citrinos sultis, sudėti gabaliukais supjaustytą žėlė ir 2/3 smulkiai tarkuoto šokolado.
4.
Želatiną užpilti 8 šauktštais šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Vėliau pakaitinti karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinti.
5.
Įdėti želatiną į paruoštą grietinės masę, viską išmaišyti ir iš karto supilti į formą. Viršų apibarstyti likusiu šokoladu. Palikti šaldytuve 6 valandas, kad sustingtų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Bandysim
2021-01-23 20:02
Kaip suprasti atvėsinti želatina ir tada ją supilti? Ką reikia paskatinti max iki 60 laipsnių ir supilti, nes atvėsus pilant ji sušoka į gabalus. Ar klystu? ATSAKYTI
Agnė
2021-01-25 10:58
Želatiną užpilti 8 šauktštais šalto vandens ir palikti, kad išbrinktų. Kai išbrinks - ištirpinti karšto vandens vonelėje ir palikti pravėsti kambario temperatūroje, kad nebūtų karšta. Tuomet, kai jau pravės, supilti į grietinės masę (geriausia, kad grietinės masė būtų kambario temperatūros). ATSAKYTI
virginija
2018-05-23 14:01
As tai darau su kefyru


ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital