Vasariški keksiukai su uogomis

AUTORIUS:
Urtė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vasariški keksiukai su uogomis
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Spalvingi keksiukai su uogomis - puikus vasaros gardumynas prie kavos ar arbatos puodelio. Uogas galima rinktis bet kokias mėgstamas, taip kiekvieną kartą keksiukai nustebins vis Spalvingi keksiukai su uogomis - puikus vasaros gardumynas prie kavos ar arbatos puodelio. Uogas galima rinktis bet kokias mėgstamas, taip kiekvieną kartą keksiukai nustebins vis kitu skoniu. (...daugiau) Urtė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
400 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų pieno
120 gramų sviesto (kambario temperatūros)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų braškių (apytikriai)
100 gramų šilauogių (apytikriai)
100 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Į dubenį sudėti sviestą, vanilės ekstraktą, suberti cukrų ir išplakti elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti pieną ir vėl išplakti.
2.
Į kitą dubenį įsijoti miltus, kepimo miltelius, įberti druskos. Šį miltų mišinį vis maišant berti į dubenį su sviestu. Tuomet gerai viską išmaišyti, kad būtų vientisa masė.
3.
Į keksiukų kepimo formą sudėti popierines keksiukų formeles, jas užpildyti tešla, bet palikti centimetrą iki viršaus.
4.
Braškes perpjauti pusiau. Uždėti uogas ant visų keksiukų.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių. Ar iškepė, galima patikrinti mediniu pagaliuku - įsmeigtas į keksiuką ir ištrauktas jis turi likti švarus.
Patarimai:
Galima naudoti avietes, mėlynes, trešnes, vyšnias ar kitas mėgstamas uogas.
AUTORIUS: Urtė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Marjana
2020-07-09 21:14
Laba diena

Labai skanus keksiukai, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Birute
2020-07-03 15:14
Kada pilti pieną, ar jo išvis nereikia? ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2020-07-03 16:33
Laba diena,

dėkojame už pastabumą :) Papildėme receptą. Pieną reikėtų supilti pirmame žingsnyje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital