Autorius apie receptą:
Kai Godutės paklausiau ką pagaminti pietums, ji pasakė: "Močiute, šįsyk noriu ne lietinių, o tavo firminių virtinukų... " - kaip miela tai girdėti. Tad virtinukai akimirksniu
Kai Godutės paklausiau ką pagaminti pietums, ji pasakė: "Močiute, šįsyk noriu ne lietinių, o tavo firminių virtinukų... " - kaip miela tai girdėti. Tad virtinukai akimirksniu ir buvo pagaminti.
(...daugiau)(...mažiau)Audronė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
180 gramų
varškės
1 vienetas
kiaušinių
3 šaukštai
kvietinių miltų
(apytikriai)
1 šaukštelis
cukraus
(apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinį, sutrinti, berti cukrų ir išmaišyti. Berti miltus, išminkyti.
2.
Iš paruoštos tešlos formuoti pailgas juosteles, jas supjaustyti nedideliais gabaliukais. Jei limpa prie stalviršio, pabarstykite miltais.
3.
Į puodą pilti vandens, įberti druskos, užvirti, sudėti virtinukus ir virti kol iškils į paviršių. Tuomet pavirti dar 4 - 5 minutes.
4.
Išgriebti ir skanauti. Labai tinka tiekti su grietine.