Varškės pyragas su džemu ir morengų viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Varškės pyragas su džemu ir morengų viršumi
Varškės pyragas su džemu ir morengų viršumi
Varškės pyragas su džemu ir morengų viršumi
Varškės pyragas su džemu ir morengų viršumi
Autorius apie receptą: Be galo skanus, paprastas, minkštutis. Tikriems smaližiams! Be galo skanus, paprastas, minkštutis. Tikriems smaližiams! Ieva, Skanūs kąsneliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
155 gramai kvietinių miltų (apytikriai)
85 gramai sviesto
1 vienetas kiaušinių trynių
25 gramai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Įdarui:
500 gramų desertinės varškės
3 vienetai kiaušinių trynių
100 gramų džemo (slyvų)
100 gramų grietinės
100 gramų cukraus
1 šaukštas krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Morengui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai sviestą pasmulkinti kubeliais, sudėti į dubenį, berti miltus ir trinant tarp pirštų išmaišyti iki trupinių, suberti cukraus pudrą, vanilę, dėti kiaušinio trynį, vanilę ir užminkyti tešlą (jei tešla nesiminko, galima įpilti šlakelį vandens), iškočioti.
2.
Kepimo formą (tiks apie 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštą tešlą, suformuoti ir kraštelį. Padėti 10-15 minutėms į šaldytuvą.
3.
Įdarui į dubenį dėti varškę, kiaušinių trynius, grietinę, berti cukrų, krakmolą, vanilinį cukrų ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Ant atvėsusio tešlos pado dėti slyvų džemą ir paskirstyti per visą plotį, tuomet sudėti varškės įdarą.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių iki kol centras bus tvirtas.
6.
Morengui į dubenį dėti kiaušinio baltymus, berti cukrų, išplakti iki standumo iki kol cukrus visiškai ištirps.
7.
Paruoštą morengą dėti ant iškepto varškės pyrago ir dar pakepti 10-15 minučių (iki norimo rusvumo), atvėsinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital