Autorius apie receptą:
Varškės pyragų negali būti per daug.
Varškės pyragų negali būti per daug.
Oksana, Gyvensenos akademija
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai
kiaušinių
200 gramų
varškės
50 gramų
kvietinių miltų
15 gramų
kukurūzų krakmolo
75 gramai
cukraus
1 žiupsnis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant orkaitės dugno pastatome skardą su vandeniu ir įkaitiname iki 160 C laipsnių.
2.
Atskiriame kiaušinių trynius ir baltymus.
3.
Baltymus išplakame su druska ir cukrumi iki standžių putų.
4.
Varškę sumaišome su tryniais, miltais ir krakmolu. Atsargiai įmaišome baltymus.
5.
Tešlą dedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą.
6.
Kepame 30 min 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumažiname kaitrą iki 120 C laipsnių ir kepame dar 1 val. Kepant durelių atidarinėti negalima! Svarbu, kad pyrago viršus gražiai paruduotu. Jei po valandos liks baltas, kepkite kiek ilgiau. Baigus kepti, atidarome orkaitės dureles ir paliekame pyragą 30 min.
7.
Tuomet ištraukiame pyragą iš formos ir visiškai atvėsiname.
8.
Puošiame ir tiekiame. Aš puošiau varške išmaišyta su cukrumi, citrinos sultimis bei citrinos žievele ir uogomis.