Varškės desertas su karamele

AUTORIUS:
Eglė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Varškės desertas su karamele
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Gaivus ir labai skanus desertas, kuris puikiai tinka vasaros šventėms. O ir paruošti visiškai nesudėtinga. Tiesa, jei nenorite išiminėti iš formų, galite ruošti stiklinėse Gaivus ir labai skanus desertas, kuris puikiai tinka vasaros šventėms. O ir paruošti visiškai nesudėtinga. Tiesa, jei nenorite išiminėti iš formų, galite ruošti stiklinėse ar taurėse, tuomet pirmiausia sudėkite paruoštą varškės masę, o tuomet viršuje įspauskite saldainių gabaliukus. (...daugiau) Eglė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kreminės varškės
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų saldainių (karamelinių arba keisti į rududu, žr. patarimus)
100 gramų cukraus
1.5 šaukšto želatinos
Aptepimui:
pagal poreikį kokosų aliejaus
Pabarstymui:
pagal poreikį kokoso drožlių (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį suberti želatiną, įpilti grietinėlę ir palikti brinkti 10 - 15 minučių. Tuomet pakaitinti, nuolat maišant, iki kol ištirps. Labai svarbu neužvirinti - kitaip nesustings! Palikti šiek tiek atvėsti.
2.
Į dubenį sudėti varškę, supilti grietinėlę su želatina, suberti cukrų ir išmaišyti.
3.
Saldainius supjaustyti nedideliais gabaliukais.
4.
Formą, kurioje bus ruošiamas desertas, ištepti kokoso aliejumi, kad vėliau gražiai išsiimtų. Tuomet berti saldainių gabaliukus, atsargiai sudėti paruoštą varškės masę. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausiai - visai nakčiai.
5.
Prieš tiekiant pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patarimai:
Prieš išimant desertą, formą trumpai panardinkite į karštą vandenį, taip desertas atlips nuo sienelių, o tuomet apverskite į lėkštę, kurioje tieksite. Atsargiai, kad vandens nepatektų į formą! Galima ruošti ir silikoninėse keksiukų formelėse arba paprastoje kekso formoje. Jei ruošite kekso formoje, tai ją reikėtų ištiesti kepimo popieriumi.
Saldainius galima keisti rududu, uogomis, šokolado gabaliukais, smulkintais karamelizuotais riešutais ar kitais mėgiamais priedais.
Kreminę varškę galima keisti paprasta varške, tik tuomet ją reikėtų gerai sutrinti iki vientisos konsistencijos, kad neliktų varškės grūdelių. Kaip paruošti naminę kreminę varškę, galima rasti šiame recepte.
AUTORIUS: Eglė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital