Vanilinis šokoladinis putėsių pyragas su jogurtu

AUTORIUS:
Audronė Little Tasty Sins
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vanilinis šokoladinis putėsių pyragas su jogurtu
Autorius apie receptą: Du sluoksniai burnoje tirpstančių putėsių, nugulusių ant minkšto saldaus kekso. Šis desertas puikiai tiks nustebinti jūsų svečius. Pyragą idealu paruošti iš vakaro, tad Du sluoksniai burnoje tirpstančių putėsių, nugulusių ant minkšto saldaus kekso. Šis desertas puikiai tiks nustebinti jūsų svečius. Pyragą idealu paruošti iš vakaro, tad šventės dieną beliks jį patiekti ant stalo. Nors žingsnelių daug, tačiau jie labai paprasti, o naudojamus ingredientus tikriausiai turite šaldytuve ar spintelėse. (...daugiau) Audronė Little Tasty Sins
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
25 gramai kvietinių miltų
25 gramai cukraus
1 sluoksnis:
200 gramų graikiško jogurto
120 mililitrų pieno (šalto)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus
2.5 šaukštelio želatinos
1 šaukštelis vanilės pastos
2 sluoksnis:
200 gramų graikiško jogurto
120 mililitrų pieno (šalto)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
50 gramų cukraus
15 gramų kakavos
2 šaukšteliai želatinos
Papuošimui:
šiek tiek šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio. Baltymą išplakite iki standžių putų.
2.
Kitame dubenyje išplakite kiaušinio trynius su cukrumi, kol tryniai taps purūs ir pabals. Šaukštu arba mentele įmaišykite miltus. Tuomet į tešlą atsargiai, per tris kartus, įmaišykite išplaktus baltymus. Stenkitės neplakti ir nepermaišyti masės, kad nesubliūkštų oro burbuliukai baltymuose.
3.
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą, mentele paskirstykite po indą ir išlyginkite paviršių. Kadangi kepimo miltelių nenaudojame, keksas daugiau nekils ir pats kepdamas neišsilygins.
4.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku ar iškepęs. Iškepusį keksą išimkite iš kepimo indo, atsargiai nulupkite kepimo popierių ir leiskite jam visiškai atvėsti. Išplaukite kepimo indą, nusausinkite ir į jį grąžinkite atvėsusį keksą.
5.
Vaniliniam sluoksniui ant 120 mililitrų šalto pieno užbarstykite 2,5 šaukštelio želatinos ir palikite išbrinkti apie 10 minučių. Pieną su išbrinkusia želatina truputį pašildykite, kad želatina ištirptų, tik saugokite, kad neužvirtų. Leiskite šiek tiek atvėsti.
6.
Išplakite 100 gramų grietinėlės su 50 gramų cukraus iki standumo. Neperplakite. Sudėkite 200 gramų graikiško jogurto, šaukštelį vanilės pastos ir dar paplakite, kad viskas išsimaišytų. Lėtai supilkite atvėsusią želatiną, nuolat plakdami elektriniu plakikliu.
7.
Paruoštą masę užpilkite ant kekso, išlyginkite ir papurtykite į šonus su visu indu, kad paviršius būtų lygus. Palikite šaldytuve apstingti bent valandai.
8.
Šokoladinis sluoksnis ruošiamas taip pat kaip ir vanilinis, tik naudokite šiek tiek mažiau želatinos ir vietoje vanilės berkite kakavos miltelius. Ant 120 mililitrų šalto pieno užbarstykite 2 šaukštelius želatinos ir palikite išbrinkti apie 10 minučių. Pieną su išbrinkusia želatina truputį pašildykite, kad želatina ištirptų, tik saugokite, kad neužvirtų. Leiskite šiek tiek atvėsti.
9.
Išplakite 100 gramų grietinėlės su 50 gramų cukraus iki standumo. Sudėkite 200 gramų graikiško jogurto, 15 gramų kakavos miltelių ir dar paplakite, kad viskas išsimaišytų. Lėtai supilkite atvėsusią želatiną, nuolat plakdami elektriniu plakikliu.
10.
Paruoštą masę užpilkite ant apstingusio vanilinio sluoksnio, išlyginkite ir papurtykite į šonus su visu indu, kad paviršius būtų lygus. Atsargiai uždenkite maistine plėvele (saugokite, kad ji neprisiliestų prie paviršiaus) ir palikite šaldytuve bent 4 valandoms arba per naktį.
11.
Papuoškite tarkuotu ar kapotu šokoladu.
Patarimai:
Nurodyti ingredientų kiekiai skirti 20×20 cm kepimo indui. Geriau naudoti stiklinį, kurio kraštai nėra nuimami, kad dar nesustingęs kremas neištekėtų.
Naudokite riebią grietinėlę, bent 30% riebumo, kad ją būtų galima suplakti iki standumo. Grietinėlę plakite šaltą ir aukštame inde, kad ne taip prisitaškytų.
Vietoje graikiško jogurto galima naudoti grietinę, o vietoje vanilės pastos - vanilės ekstraktą arba ankštį.
Jei bijote, kad ne visi želatinos grūdeliai ištirpę, pašildytą pieną prieš pildami į grietinėlės masę, perkoškite per sietelį.
AUTORIUS: Audronė Little Tasty Sins
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital