Autorius apie receptą:
Labai skanus sviestas, kurį puikiai tinka tepti ant duonelės ar ruošti įprastus sumuštinius. Tinka gabalėlį uždėti ant iškepusio kepsnio, sviestui ištirpus mėsą bus dar
Labai skanus sviestas, kurį puikiai tinka tepti ant duonelės ar ruošti įprastus sumuštinius. Tinka gabalėlį uždėti ant iškepusio kepsnio, sviestui ištirpus mėsą bus dar sultingesnė ir kvapnesnė. Galima ir ant bulvių košės dėti. Tiesą sakant, man jis toks skanus, kad su juo galėčiau valgyti bet ką!
(...daugiau)(...mažiau)
Greta
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 gramų
sviesto
2 saujelės
saulėje džiovintų pomidorų
1 žiupsnelis
apelsino žievelės
(nebūtina)
pagal skonį
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros, kad būtų minkštas.
2.
Pomidorus nuvarvinti nuo aliejaus, pusę jų sutrinti maisto smulkintuvu iki košelės, tuomet sudėti sviestą ir dar kartą pertrinti.
3.
Likusius pomidorus kuo smulkiau supjaustyti ir taip pat įmaišyti į sviestą. Pagardinti druska ir apelsino žievele, permaišyti. Jeigu maisto smulkintuvo neturite, pomidorus tiesiog kuo smulkiau supjaustykite ir išmaišykite su sviestu. Jeigu mėgstate, papildomai tinka gardinti malta aitriąja paprika, trupučiu kmynų ar kitais mėgstamais prieskoniais!
4.
Ant kepimo popieriaus gabalėlio dėti sviestą ir formuoti pailgą gabalą. Suvynioti ir bent 1 valandai dėti į šaldytuvą sustingti.