1.
Pirmiausia reikia išvirti sultinį - ketvirtį nuplauti, dėti į puodą. Vandens pilti, kad ketvirtį tik apsemtų, reikės apie 1 litro. Dėti lauro lapą, pasūdyti, pagardinti pipirais. Dėti visą morką ir nuluptą svogūną. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą, kad vos virsnotų ir virti apie 40 minučių.
2.
Kai sultinys išvirs, išimti vištieną ir morką, atidėti. Sultinį perkošti ir palikti atvėsti.
3.
Kol verda pagrindas šaltienai, paruošti kiaušinius. Kiekvieno kiaušinio viršūnėlėje šaukšteliu pradaužti nedidelę skylutę, nuimti šiek tiek lukšto, kad būtų maždaug 2 cm skersmens skylutė. Lukšto turinį išpilti į dubenėlį (neišmeskite, iš jų galite iškepti pyragą ar kiaušinienę).
4.
Lukštus labai kruopščiai išplauti - galima pamerkti į šilto (maždaug kūno temperatūros) vandens ir sodos mišinį 20 minučių, vėliau kruopščiai perplauti tekančiu vandeniu.
5.
Vištieną nuimti nuo kaulų ir supjaustyti kubeliais, taip pat supjaustyti morką. Vištieną, morkas, žirnelius atsargiai sudėti į kiaušinių lukštus.
6.
Į atvėsusį sultinį berti želatiną. Palikti 15 minučių išbrinkti. Tuomet kaitinti ant labai mažos kaitros (jokiu būdu neužvirinti!), kol želatina ištirps.
7.
Atsargiai, šaukštu, į lukštus pilti sultinį, kol užpildysite kiaušinių lukštus. Lukštus, kad stabiliai stovėtų, galima dėti atgal į kiaušinių dėžutes.
8.
Palikti atvėsti, o tuomet palikti atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, dėti pernakt į šaldytuvą.
9.
Patiekiant lukštus nulupti ir išdėlioti žalumynų pataluose.