Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis

AUTORIUS:
Marius Gorodeckis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis
Tuno kepsnys su grilintomis smidrų ir pomidorų salotomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
200 gramų tuno
120 gramų smidrų
80 gramų vyšninių pomidorų
50 gramų alyvuogių aliejaus
10 gramų balzaminio vyno actas (saldesnio)
2 gramai česnako
2 gramai čiobrelių (šviežių)
2 gramai levandų druskos
2 gramai rudojo cukraus
2 gramai juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Užkurkite keramikinę „TUNABONE“ kepsninę ir įkaitinkite ją iki 180 - 190 laipsnių karščio.
2.
Kol grilius pasieks reikiamą temperatūrą, iš šaldytuvo išsiimkite bei apie 10 minučių kambario temperatūroje palaikykite žuvį ir pasiruoškite daržoves.
3.
Smidrus nuvalykite naudodamiesi skustuku (reikia pasidėjus smidrą ant lentelės skusti jo žievelę, vis pasukant). Pomidorus nusiplaukite ir nusausinkite. Čiobrelį nuskabykite, o česnaką smulkiai sukapokite peiliu.
4.
Į dubenį dėkite kapotą česnaką, skabytus čiobrelius, įberkite druskos, pipirų, rudojo cukraus. Sudėkite į tą patį dubenį nuplautus pomidorus, užpilkite balzaminio vyno actu, 30 gramų alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišykite. Leiskite daržovėms pasimarinuoti 5 minutes.
5.
Smidrus pašlakstykite 10 gramų alyvuogių aliejaus. Tuną nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir pašlakstykite 10 gramų alyvuogių aliejumii prieš uždėdami žuvį ant grotelių. Ant įkaitusių „TUNABONE“ keramikinio griliaus grotelių dėkite kepti tuną, pasukdami 90 laipsnių kampu kepkite apie 2-3 minutes. Apsukite tik vieną kartą, po maždaug 1 ar 1,5 minutės, tą patį darykite ir su kita puse.
6.
Kol kepsite tuną, nepamirškite smidrų ir pomidorų, juos taip pat kepkite apie 4-5 minutes, pavartydami.
7.
Iškepus tunui ir daržovėms, viską sudėkite ant medinės lentelės.
8.
Du trečdalius smidrų pakapokite peiliu maždaug 3 cm ilgio įstrižais gabalėliais.
9.
Smidrus ir pomidorus dėkite į dubenėlį, kuriame marinavome daržoves (pastaba: smidrų viršutines dalis palikite ant lentelės). Dubenyje gerai išmaišykite daržoves ir sudėkite jas į lėkštės vidurinę dalį link lėkštės krašto. Ant viršaus padėliokite smidrų viršūnes.
10.
Tuną pjaukite per pusę įstrižai, dėkite į lėkštės centrą. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite šviežiai skabytais čiobreliais. Skanaukite!
AUTORIUS: Marius Gorodeckis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital