Trupininis varškės pyragas su braškėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas
Trupininis pyragas
Autorius apie receptą: Trupininis varškės pyragas braškių sezono uždarymui - puikus būdas panaudoti šviežias braškes. Pyragas iškepa drėgnas ir labai skanus. Trupininis varškės pyragas braškių sezono uždarymui - puikus būdas panaudoti šviežias braškes. Pyragas iškepa drėgnas ir labai skanus. Daiva, Gudės hobis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų braškių
2 šaukštai krakmolo (apytikriai)
Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų
150 gramų sviesto (šalto)
1 vienetas kiaušinių
80 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kremui:
500 gramų varškės
250 gramų maskarponės sūrio
120 gramų cukraus
40 gramų pudingo
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant lentelės berti miltus, kepimo miltelius, cukrų, dėti šaltą, kubeliais pjaustytą sviestą ir viską sukapoti peiliu iki smulkių trupinių.
2.
Į dubenį įmušti kiaušinį ir išplakt. Pilti ant paruoštų trupinių ir dar kartą pakapoti peiliu iki kol susimaišys.
3.
Paruoštus trupinius suformuoti į kamuoliuką, padalinti jį į dvi nelygias dalis (viena turi būti didesnė, kita šiek tiek mažesnė), įvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą 1 valandai.
4.
Kepimo formos (naudojau 25 cm skersmens) dugną ištiesti kepimo popieriumi.
5.
Didesnę tešlos dalį iškočioti ir įtiesti į paruoštos formos dugną, suformuoti ir kraštelius. Dėti į šaldytuvą.
6.
Kremui per sietelį pertrinti varškę, dėti į dubenį. Sudėti maskarponės sūrį, berti cukrų, vanilinį cukrų, berti pudingą, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Sudėti į kepimo formą ant paruošto pagrindo.
7.
Braškes supjaustyti per pusę arba į keturias dalis, sumaišyti su krakmolu ir dėti ant paruošto varškės kremo.
8.
Mažesnį tešlos gabaliuką sutarkuoti burokine tarka ant braškių sluoksnio.
9.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 - 60 minučių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital