Trupininis varškės ir aguonų pyragas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Trupininis varškės ir aguonų pyragas
Trupininis varškės ir aguonų pyragas
Trupininis varškės ir aguonų pyragas
Trupininis varškės ir aguonų pyragas
Trupininis varškės ir aguonų pyragas
Autorius apie receptą: Artėjant Kalėdoms, jaukių namų virtuvėse ima snigti... aguonomis. Jos – neatsiejama mūsų žiemos švenčių dalis. Iš kartos į kartą yra perduodami kūčiukų, Artėjant Kalėdoms, jaukių namų virtuvėse ima snigti... aguonomis. Jos – neatsiejama mūsų žiemos švenčių dalis. Iš kartos į kartą yra perduodami kūčiukų, aguonpienio ir gardžiausių aguoninių kepinių receptai. Vieni iš jų tampa šeimos tradicijomis, kitas – susikuriame patys. Bet turbūt visi sutiksime, kad Kalėdos be aguonų yra tiesiog neįsivaizduojamos. Šis trupininis varškės ir aguonų pyragas yra nuostabus! Minkštas sviestinis tešlos krepšelis, sultingas aguonų įdaras ir glotnus, vanile kvepiantis varškės kremas. Tarpusavyje jie dera nepriekaištingai – pyragas toks švelnus, kad tiesiog sutirpsta burnoje. Be to, kad labai gardus, pyragas yra itin paprastai ir greitai paruošiamas. Tešla – visiškai nelepi, įdarai – sumaišomi viename dubenyje. Kepimo formoje pyragą susluoksniuosite per maždaug pusę valandos, o tuomet beliks išlaukti, kol orkaitėje jis pavirs kvapniu ir skaniu žiemos desertu. Užsiplikykite puodelį arbatos. Atpjaukite po gabalėlį pyrago. Jaukūs kepiniai net žvarbiausias dienas padaro šiltesnėmis. Skanaus! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
350 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
50 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
1 sluoksnis:
200 gramų aguonų (sausų, maltų arba žr. patarimus)
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių baltymų
2 sluoksnis:
500 gramų varškės 9%
2 vienetai kiaušinių
100 gramų cukraus
3 šaukštai kukurūzų krakmolo
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite tešlą. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Trinkite tarp pirštų, kol tešla taps kibi, trumpai paminkykite. Atidėkite į šalį.
2.
Paruoškite aguonų sluoksnį. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu. Leiskite pastovėti apie 20 minučių, tuomet nukoškite. Sumaišykite su cukrumi. Kiaušinio baltymą išplakite iki standumo, tuomet – įmaišykite į aguonų ir cukraus masę.
3.
Paruoškite varškės sluoksnį. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, lygios tekstūros.
4.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.
5.
Maždaug dviem trečdaliais paruoštos tešlos išklokite formos dugną ir 4-5 cm aukščio kraštus. Tešlą išformuokite tiesiog pirštais.
6.
Į tešlos krepšelį supilkite aguonų masę, paviršių išlyginkite. Ant viršaus tolygiai paskirstykite varškės masę. Paviršių išlyginkite.
7.
Likusią tešlą sutrupinkite ant pyrago viršaus. Stenkitės trupinius užberti kuo tolygiau.
8.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Leiskite visiškai atvėsti kepimo formoje, tuomet perkelkite į lėkštę, pjaustykite gabalėliais ir ragaukite. Prieš patiekiant galite pernakt palaikyti šaldytuve.
Patarimai:
Tešla. Pagal šį receptą paruošta tešla bus minkšta ir trapi.
Aguonų įdaras. Jei naudojate nemaltas aguonas, palaikykite jas užpiltas karštu vandeniu dvigubai ilgiau, nukoškite, o tuomet – du ar tris kartus permalkite. Neapsigaukite, įsigiję aguonų mišinį pyragams – tokio sudėtyje paprastai būna sumaišytos maltos aguonos ir miltelinis cukrus lygiomis dalimis. Jei nuspręsite naudoti tokį mišinį, papildomai cukraus į masę neberkite. Jei norite, į aguonų įdarą galite įmaišyti saujelę mėgstamų smulkintų riešutų, į varškės masę – įtarkuoti apelsinų žievelių.
Laikymas. Skaniausias pyragas bus visiškai atvėsęs, tad kepkite jį iš vakaro, o patiekite rytojaus dieną. Atvėsusį iki kambario temperatūros, galite perkelti į šaldytuvą. Laikomas šaldytuve, skanus ir šviežias pyragas išliks apie keturias dienas.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Roberta
2022-12-23 00:16
O ar galima pakeisti kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu? ATSAKYTI
Dovilė
2022-12-23 12:42
Tikrai taip! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital