Triušiuko saldžioji duonelė

AUTORIUS:
Gitana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Triušiuko saldžioji duonelė
Triušiuko saldžioji duonelė
Triušiuko saldžioji duonelė
Autorius apie receptą: Kai daugelis Velykų proga kepa Velykų bobas, keksus ir t.t., aš nusprendžiau pagaminti šį tą kitokio, tai yra - triušiuko formos "duoną" ir šį receptą sugalvojau pavadinti Kai daugelis Velykų proga kepa Velykų bobas, keksus ir t.t., aš nusprendžiau pagaminti šį tą kitokio, tai yra - triušiuko formos "duoną" ir šį receptą sugalvojau pavadinti "Triušiuko saldžioji duonelė." Kepant, triušiukas gali šiek tiek persiplėšti, tai nieko tokio. (...daugiau) Gitana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
200 mililitrų pieno
150 mililitrų vandens
3 vienetai kiaušinių
200 gramų cukraus
120 gramų sviesto
20 gramų šlapių mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį citrinos žievelės
pagal poreikį razinų
pagal poreikį migdolų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į dubenį įpilti vandens, sutrupinti mieles, įberti šiek tiek cukraus. Palikti kelioms minutėms.
2.
Į kitą dubenį berti 300 g miltų, cukrų, druską. Įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Tai nėra būtina, jeigu nenorite citrinos galite nedėti. Viską gerai išmaišyti.
3.
Ištirpdyti 120 gramų sviesto, supilti į tą patį dubenį. Pašildyti pieną, taip pat supilti į dubenį. Galiausiai įpilti mieles ir gerai išmaišyti.
4.
Į atskirą dubenį įmušti du kiaušinius. Išplakti ir supilti į tešlą. Gerai išmaišyti ir palengva pradėti minkyti. Palengva berti daugiau miltų, kad būtų įmanoma minkyti tešlą. Tešlą palikti šiltoje vietoje 40-50 minučių.
5.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir pradėti formuoti triušį. Gali likti pakankamai tešlos naujam (šiek tiek mažesniam) triušiui, tačiau galima padaryti tešlos juostelių ir iškepti tuo pačiu metu. Triušį galima formuoti kaip tik norima. Įdėti razinų arba migdolų vietoj akių ir dantų.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
7.
Ištraukus iš orkaitės palikti atvėsti. Į lėkštę galima įdėti salotos lapų, gėlyčių arba dar kokių žolelių.
AUTORIUS: Gitana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital