Trijų šokoladų tortas su uogomis

AUTORIUS:
Giedrė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trijų šokoladų tortas su uogomis
Trijų šokoladų tortas su uogomis
Trijų šokoladų tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Gaiviai saldus tortukas. Gaiviai saldus tortukas. Giedrė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 šaukštai kvietinių miltų
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
50 gramų grietinės
3 šaukštai cukraus
3 šaukšteliai kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
Sulaistymui:
pagal skonį kavos (stiprios paruoštos, saldintos)
Musui:
650 mililitrų grietinėlės
200 gramų balto šokolado
200 gramų pieniško šokolado
200 gramų juodojo šokolado
150 gramų sviesto (šokoladiniams musams)
24 gramai želatinos
pagal poreikį aviečių
pagal poreikį vyšnių (be kauliukų)
pagal poreikį šilauogių
Papuošimui:
820 gramų konservuotų persikų (apytikriai, 1 skardinės)
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Šokoladiniam biskvitui sviestą ištirpinti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava.
3.
Kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžių putų. Sudėti grietinę. Supilti sviestą. Suberti miltų mišinį. Viską gerai išmaišyti, dėti į 22 cm skersmens torto formą ir kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
4.
Atvėsinti formoje ir sulaistyti saldinta kava.
5.
Šokolado musams želatiną (24 g) užpilkite 50 g šaltos grietinėlės ir palikite išbrinkti.
6.
Likusią grietinėlę (600 g) išplakite iki standžių putų. Padėkite į šaldytuvą.
7.
Paruoškite juodojo šokolado musą. Juodąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis. Kartu su sviestu dėkite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol taps vientisa mase. Užgesinkite ugnį, iš karto į masę dėkite trečdalį išbrinkusios želatinos ir sparčiai išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Sudėkite trečdalį išplaktos grietinėlės ir lengvai išmaišykite.
8.
Paruoštą musą supilkite ant torto pagrindo. Ant viršaus uždėkite vyšnių ir šiek tiek paspauskite, kad jos paskęstu šokolade. Dėkite į šaldytuvą ir laikykite, kol sluoksnis sustings.
9.
Lygiai taip pat paruoškite pieniško ir baltojo šokolado musus. Į pieniško šokolado musą dėkite šilauoges, o į baltąjį - avietes. Kiekvieną jų pilkite ant jau sustingusio sluoksnio, prieš tai šį sluoksnį šiek tiek subraižę šakute - taip sluoksniai geriau vienas su kitu sukibs. Sluoksniai stingsta gana greitai, todėl didelė tikimybė, kad, kol paruošite antrąjį musą, pirmasis jau bus sustingęs, o kol paruošite trečiąjį, bus sustingęs ir antrasis. Uogas galite rinktis pagal savo skonį arba jų išvis nedėti.
10.
Papuošimui želatiną užpilti apie 30 ml vandens ir palikti brinkti 15 min. Pašildykite išbrinkusią želatiną garų vonelėje, kol ištirps iki vientisos masės. Neužvirkite želatinos! Atvėsinkite.
11.
Konservuotus persikus sutrinkite, įmaišykite atvėsusią želatiną.
12.
Tortą perkėliau į 24 cm skersmens torto formą ir užpyliau persikų mase.
AUTORIUS: Giedrė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital